Події

Агітація без вихідних даних та пошкодження інформаційних плакатів – у Житомирській області поліція перевіряє 29 повідомлень про порушення

5 October 2020, 11:40

Упродовж перших днів жовтня до поліції надійшло кілька десятків повідомлень про ймовірні порушення, пов’язані із веденням агітації та загалом організацією виборчого процесу. Нині за цими фактами тривають перевірки. Також 3 жовтня поліцейські відкрили кримінальне провадження через пошкодження кількох рекламних носіїв з агітками кандидатів. Всього поліція перевіряє 29 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«До поліції звернулася голова обласного осередку однієї з партій та повідомила про пошкодження рекламних носіїв з інформаційними плакатами кандидатів у депутати їх політичної сили. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи для встановлення причетних осіб.

Відразу 12 повідомлень надійшло до Новоград-Волинського відділу поліції про виявлення носіїв політичної реклами без обов’язкових вихідних відомостей. Відтак нині поліцейські встановлюють осіб, відповідальних за розміщення агітаційних матеріалів. В її діях можуть вбачатись ознаки адміністративного правопорушення.

Ще 5 повідомлень про можливі порушення 1-2 жовтня зареєстровані Житомирським відділенням поліції. Вони пов’язані з веденням виборчої кампанії на території Новогуйвинської та Оліївської громад», – йдеться у повідомленні.

Загалом з початку виборчого процесу до поліції Житомирщини надійшло 29 повідомлень про можливі порушення. Триває розслідування 4 кримінальних проваджень та складено 1 адміністративний протокол за ч. 2 ст.212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

Як повідомляв Житомир.info, як стало відомо 28 вересня за добу до житомирської поліції надійшло два повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вибори порушення агітація  
Матеріали по темі