Події

​За хабар у 10 тис. грн полковник поліції, колишній начальник Житомирського міськвідділу ДАІ, отримав 5 років ув’язнення з конфіскацією

9 October 2020, 16:07

Полковник поліції з Житомирської області отримав 5 років ув’язнення за хабар у 10 тис. грн за безперешкодне зайняття підприємницькою діяльністю, пов’язаною з заготівлею та транспортуванням лісу.

Про це 9 жовтня повідомив перший заступник військового прокурора Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк.

«За одержання неправомірної вигоди засуджено колишнього начальника одного з відділень Коростенського відділу ГУ НП в Житомирській області. Під час досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що полковник поліції протягом грудня 2017 року – лютого 2018 року вимагав та одержав від громадянина України неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень за безперешкодне зайняття підприємницькою діяльністю, пов’язаної з заготівлею та транспортуванням лісопродукції», - йдеться у повідомленні.

9 жовтня 2020 Овруцький районний суд Житомирської області погодився з представленими беззаперечними доказами сторони обвинувачення - військової прокуратури Житомирського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. Вирок суду обвинуваченому за ч. 3 ст. 368 КК України полковнику поліції - 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна.

Нагадаємо, 25 січня 2018 року на хабарі в 10 тис. грн затримали начальника Лугинського відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУНП в Житомирській області Костянтина Перепелицю.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2014 року Костянтин Перепелиця був начальником Житомирського міського відділу ДАІ та їздив в АТО. До 29 липня 2016 року він працював на посаді начальника управління логістики та матеріально-технічного забезпечення ГУНП, про що свідчить його декларація. Також на сайті ГУНП у Житомирській області була опублікована інформація про те, що у червні 2016 року за результатами співбесіди Костянтин Перепелиця займаній посаді не відповідає та підлягає переміщенню на нижчу посаду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар вирок ув'язнення поліція полковник Перепелиця  
Матеріали по темі