Політика

​Людмила Зубко: Зроблю видатки з міського бюджету прозорими. Це потрібно житомирським підприємцям

16 October 2020, 14:43

Кандидатка на міського голову Житомира Людмила Зубко обіцяє у разі перемоги на виборах зробити повністю прозорими видатки з міського бюджету. Це особливо важливо для підтримки місцевого бізнесу. Адже розуміючи, на що влада витрачає кошти, підприємства можуть розраховувати потужності свого виробництва, планувати участь у тендерах і наповнювати місцевий бюджет.

На цьому Людмила Зубко наголосила під час зустрічі з колективом "Житомирського картонного комбінату", яка відбулася у четвер, 15 жовтня.

"Влада сьогодні звітує про те, що зросли наші бюджети. Але якщо ви зайдете на сайт і подивитеся, куди пішли ці кошти, то ніхто нічого не зрозуміє. Таку інформацію приховують. Я це зміню! Один із перших кроків – зробити прозорими витрати міського бюджету", - заявила кандидатка в мери Житомира від партії "ЄС".

Вона нагадала, що в результаті децентралізації бюджет Житомира за останні п'ять років зріс майже у шість разів: з 310 млн грн у 2014-му до 1,8 млрд у 2019-му. Найбільший платник податків – це малий та середній бізнес. Але при цьому, як з'ясувалося, на капітальні видатки іде всього 330 млн грн. А це ті кошти, які витрачають і на лікарні, і на школи та дитсадки, і на дороги, тобто на комфортне життя у місті. Для порівняння Зубко вказала, що на зарплату працівникам міської ради витрачають 159 млн грн.

"Ви знаєте, я ніколи не займалася політикою. Але я просто втомилася від того, що відбувається. Я втомилася розчаровуватися. І власне тому ми зібрали команду, яка не має діючих депутатів, не має чиновників, а це лікарі, вчителі, капелани, підприємці, які намагаються змінити наше місто через наповнення бюджету. Маючи таку потужну команду, ми ідемо до влади, і хочемо зробити комфортним це місто, щоб звідси не їхали наші діти", - зазначила вона.

Зі свого боку, співвласник "Житомирського картонного комбінату" Вадим Ліскі наголосив, що для бізнесу конструктивний діалог із владою зараз має дуже важливе значення. "Насправді складно вести бізнес у наших умовах. Виникає багато питань з комунікаціями, водопостачанням, електрифікацією, з виділенням землі. Дуже важливо, щоб влада швидко реагувала. Не просто відкладала рішення зі словами "добре, ми колись це розглянемо". Ні! Такі питання мають вирішуватися дуже швидко. Це є запорукою швидкого зростання бізнес-середовища у нашому місті", - сказав він.

Нагадаємо, режим максимального сприяння для бізнесу, а також чесні та прозорі правила для підприємців зафіксовані у "Маніфесті успішного міста для людей" – програмному документі Людмили Зубко на виборах міського голови Житомира.

Пресслужба Людмили Зубко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко вибори ЄС ЖКК  
Матеріали по темі