Здоров'я

Прем’єр-міністр повідомив, що забезпечення киснем у лікарнях Житомирської області становить 50%

27 October 2020, 15:17

Уряд дав завдання очільникам обласних державних адміністрацій забезпечити лікарняні ліжка киснем на 80% вже найближчим часом.

Про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського – інформує 26 жовтня пресслужба президента.

«Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що забезпечення киснем у лікарнях Херсонської області становить 85%, у Кіровоградській, Закарпатській, Хмельницькій, Полтавській, Житомирській та Вінницькій областях – 50%. Він зазначив, що на закупівлю кисню для лікарень уже спрямовано 571 мільйон гривень», - йдеться у повідомленні.

Зараз до кисню підключено понад 16 тисяч ліжок – на 6800 більше, ніж було у вересні.

Президент зазначив, що забезпечення ліжок киснем на 80% має бути здійснене якомога швидше. Глава держави попросив проконтролювати цей процес і поцікавився станом підготовки до можливого розгортання ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що відбувається верифікація потреб, МОЗ збирає пропозиції з регіонів, зокрема щодо того, які матеріали та обладнання потрібні, скільки лікарів, коштів на зарплату та функціонування таких закладів буде необхідно. Міністр також відзвітував, що відпрацьовуються маршрути щодо перенаправлення пацієнтів з ургентними випадками до інститутів Національної академії медичних наук та лікарень «Укрзалізниці» у Харкові, які додатково профінансують задля допомоги у лікуванні хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. Очільник МОЗ поки не зміг надати інформацію щодо страхування лікарів у регіонах. Також він повідомив, що ще 14 лікарень почали приймати хворих з коронавірусом.

«Крім того, на нараді Володимир Зеленський гостро поставив питання щодо достовірності статистики тих, хто захворів і хто одужав. Максим Степанов повідомив, що не отримує всіх цифр щодо тих, хто подолав хворобу, оскільки багато людей переносять її на самоізоляції, а МОЗ ще навесні внесло зміни, за якими одужання визначається за клінічними симптомами, негативний тест на COVID-19 не вимагається», - інформує пресслужба президента.

Нагадаємо, 26 жовтня на брифінгу в ОДА повідомили, що в області у лікарнях, призначених для пацієнтів з COVID-19, завантажені 78% ліжок. Заступниця голови ОДА Наталія Остапченко зазначила, що область вже отримала і перерахувала на районні лікарні першої і другої хвилі 18 млн 400 тис. грн для того, щоб вони мали ресурс для забезпечення киснем своїх лікарень, а також могли підвести кисень на додаткові ліжка там, де це необхідно.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 27 жовтня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 12878 випадків коронавірусної хвороби, за минулу добу, 26 жовтня, вірус виявили у 346 осіб, зареєстровано 203 випадки одужання та 9 нових смертей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус президент Шмигаль кисень лікарня  
Матеріали по темі