Події

За знущання над цуценям 31-річній житомирянці загрожує штраф або обмеження волі

28 October 2020, 11:22

Житомирянці, яка 27 жовтня на вулиці Князів Острозьких схопила цуценя за задні лапи та «вивісила» з вікна 7 поверху, загрожує штраф або арешт, або ж обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«27 жовтня в соціальних мережах очевидці виклали відео знущань над псом в одній з багатоповерхівок м. Житомира. На місці події працювали поліцейські. Вони встановили особу причетної до правопорушення та розпочали досудове розслідування», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські, які прибули на місце події, опитали очевидців та з’ясували, що один з жителів гуртожитку виштовхував у вікно 7-го поверху пса, притримуючи його за лапи. У подальшому правоохоронці встановили причетність до вчинення правопорушення 31-річної житомирянки.

Нині триває з’ясування всіх обставин події, попередня правова кваліфікація якої – ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. З жінкою спілкуються слідчі.

Законодавством за такий злочин передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

Псом нині опікуються волонтери, які доставили його до ветеринарної клініки.

Нагадаємо, 27 жовтня користувачі соцмережі опублікували відео, на якому видно, як жінка схопила собаку за задні лапи, виставила його у вікно головою вниз і трусить, а тварина голосно скавчить. Інцидент стався на 7-му поверсі гуртожитку, що на вулиці Князів Острозьких, 93. На відео відреагували волонтери, вони приїхали на місце, дізналися номер квартири та викликали поліцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цуценя собака знущання волонтери поліція вул.Князів Острозьких  
Матеріали по темі