Здоров'я

У лікарнях Житомирської області на кисневій підтримці перебувають 137 пацієнтів з діагнозом COVID-19, семеро – на ШВЛ

2 November 2020, 11:55

Станом на ранок 2 листопада медичні заклади Житомирської області, призначені для лікування хворих на COVID-19, заповнені на 81%. Загалом стаціонарне лікування отримують 744 недужих, 137 з них перебувають на кисневій підтримці, семеро – на апаратах штучної вентиляції легень.

Про це 2 листопада під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомив в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Березовський.

«Навантаження на наші лікарні, які визначені для лікування хворих на COVID-19, зростає кожен день. Минулого тижня завантаженість наших лікарень складала 100%. Тобто, практично не було вільних місць. Станом на сьогоднішній ранок завантаженість складає 81,2%. Це теж дуже високий показник. Щоб регіон увійшов у «червону» зону, достатньо 75% завантаженості ліжок. У нас 81%, а було і більше. Із 744 хворих, які перебувають у лікарнях, на кисневій підтримці – 137, на апаратах штучної вентиляції легень – 7 тяжких хворих. А взагалі за весь період епідемії на апараті штучної вентиляції легень перебувало 139 осіб», – поінформував Сергій Березовський.

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко нагадав про рекордну кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19 за добу, що була зафіксована 31 жовтня. Він зазначив, що за показником зростання темпів захворюваності область опинилася на другому місці в Україні.

«За минулий тиждень у нас дуже великий приріст. Ми вийшли на друге місце в Україні за показником захворюваності на 100 тисяч населення. В суботу (31 жовтня) у нас було зафіксовано 707 нових випадків. Ми були на другому місці в Україні. Більше було виявлено тільки в Харківській області», – зауважив Віталій Бунечко.

Він також закликав неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів, адже ресурс лікарень обмежений.

«2777 випадків за тиждень – це надзвичайно багато, 100% завантаженість лікарень у нас в четвер і в п’ятницю – це надзвичайно багато. Ми відкриваємо лікарні другої хвилі, ми боремось, ми робимо, ми підключаємо нові кисневі точки, ми знаходимо можливості по збільшенню медичних потужностей, але наш ресурс не є невичерпний. Я просто вимагаю дотримуватись карантинних заходів», – наголосив голова ОДА.

Нагадаємо, станом на 09:00 год. 2 листопада в Житомирській області виявлено 15362 випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, за минулу добу, 1 листопада, було зареєстровано 398 нових лабораторно підтверджених випадків. Померли троє людей.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 листопада 2020 року до «червоної» зони потрапили 5 міст та 13 районів Житомирської області: міста Житомир, Бердичів, Коростень, Малин та Новоград-Волинський, Андрушівський, Бердичівський, Ємільчинський, Житомирський, Коростишівський, Лугинський, Любарський, Народицький, Овруцький, Попільнянський, Романівський, Черняхівський та Чуднівський райони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ШВЛ киснева підтримка  
Матеріали по темі