Влада

Міністерство охорони здоров’я хоче запровадити посилений карантин вихідного дня

8 November 2020, 12:37

Міністерство охорони здоров’я через значне зростання темпів розповсюдження COVID-19 пропонуватиме запровадити карантин вихідного дня.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ з посиланням на міністра Максима Степанова.

«Нам необхідно знаходити баланс з огляду на економічну ситуацію та розповсюдження коронавірусу. Нам це вдалося на певному етапі за рахунок адаптивного карантину. А зараз, зважаючи на ураганні темпи розповсюдження COVID-19, ми будемо пропонувати посилений карантин вихідного дня (субота–неділя) і встановлення загальної “помаранчевої” зони із чіткими обмеженнями щодо роботи певних закладів», – зазначив Міністр.

На думку Максима Степанова, ініційовані обмеження за умови їх дотримання дозволять розірвати ланцюг передачі та розповсюдження коронавірусної хвороби, зберігаючи водночасфункціонування економіки.

«Дотримання обмежень напряму впливає на кількість людей, які захворіли. Наразі 13–15% хворих потрапляє у лікарні. Станом на 6 листопада у стаціонарах знаходились 27 659 пацієнтів з підозрою або з підтвердженим діагнозом COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 6 листопада прийняла рішення про запровадження з 9 листопада “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки на всій території України, окрім регіонів із “червоним” рівнем.

Нагадаємо, з 9 листопада вся Житомирська область у «червоній» зоні. У «червоному» Житомирі не забороняють роботу закладів харчування та магазинів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 8 листопада за добу коронавірус діагностували ще у 543 жителів Житомирської області та зафіксували два летальні випадки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин вихідні МОЗ коронавірус Степанов  
Матеріали по темі