Влада

​Житомирський виконком розподілив 190 тис. держсубвенції на кисень для лікарень та 4 млн на засоби захисту в школи

13 November 2020, 13:25

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 13 листопада розглядали питання про розподіл субвенції з державного бюджету. Кошти вирішили спрямувати на забезпечення киснем ліжкового фонду лікарень на суму 190 тисяч 046 грн, 4 млн 219 тисяч на засоби захисту в заклади освіти.

За таке рішення проголосували всі члени виконавчого комітету.

«У проєкті рішення враховано спрямування субвенції з державного бюджету на забезпечення ліжкового фонду киснем на суму 190 тисяч 046 грн. Це додаткові кошти, які ми отримаємо сьогодні до кінця дня, доповнення до тих 3 мільйонів 835, які використані ще раніше на забезпечення ліжок киснем, там і обладнання, і сам кисень. Ця сума субвенції вже використана. 190 тисяч це залишок, я так розумію, який в області залишився ще додатково нам виділили, але ще 11 листопада було засідання Кабміну і ми ще очікуємо ще додаткову суму, поки що сума нам не відома», – зазначила директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук.

Заступниця міського голови Марія Місюрова доповнила, що кошти потрібні на обладнання та кисень для лікарень.

«У нас збільшився ліжковий фонд, зараз наша друга лікарня це 305 ліжок, а 80% повинні бути забезпечені кисневими точками. Це дуже дороговартісне обладнання, це не тільки проведення магістралі, а й сам кисень. Тому, цих коштів теж ще не вистачає, ми написали листи на облдержадміністрацію для того, щоб була додаткова потреба врахована. І наша перша лікарня теж потребує, тому що у нас зараз 225 ліжок, вона теж потребує проведення магістралі», – каже Місюрова.


Також 4 млн 219 тисяч субвенції буде спрямовано на забезпечення засобами захисту учасників освітнього процесу.

«Вчора ми отримали розпорядження голови обладміністрації про спрямування субвенції з державного бюджету для закладів середньої освіти – 4 млн 219 тисяч 579 грн це є забезпечення учасників процесу засобами захисту. Ми будемо спрямовувати на дезінфікуючі засоби. Вцілому, на сьогоднішній день ми отримали від держави 8 мільйонів 200 на боротьбу з COVID, а міський бюджет виділив більше 50 млн», – розповіла Діна Прохорчук.

Як повідомляв Житомир.info, 13 травня Житомирська область отримала 90 млн грн медичної субвенції, за COVID-19 медпрацівникам доплатили 310 тис. грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субвенція кисень лікарні виконком  
Матеріали по темі