Фоторепортаж

У спеку, мороз, дощ та сніг: як у Житомирі тренуються майбутні професійні футболісти. Фоторепортаж до Дня футболу

10 December 2020, 14:21

Кожного року 10 грудня відзначається Всесвітній день футболу. Існує багато версій виникнення цієї гри. Історики розповідають, що, «ганяючи» м’яча ногами, люди підтримували фізичні форму у Давній Греції та Римі. Інші науковці припускають, що ця гра виникла на полі бою, коли переможці війни перекочували ногами голови своїх ворогів. Що з цього правда, а що вигадки, достеменно не відомо, але сьогодні ця гра захоплює мільйони людей, для багатьох футбол – стиль і сенс життя.

Напередодні Всесвітнього дня футболу ми вирішили подивитися, як на базі ДЮСШ «Полісся» у Житомирі тренують майбутніх професійних футболістів 2007, 2008 та 2009 років народження. Адже немає «випадкових» учасників – всі, хто займається у школі олімпійського резерву, вже вирішили пов’язати своє майбутнє з футболом.

Займаються хлопці на території стадіон «Спартак». Тренування тривають одну-півтори години і проводяться щодня, на погоду не зважають. Увечері 9 грудня термометр показував - 3°C, проте це не заважало хлопцям виконувати вправи на ведення м'яча, на спритність та відпрацьовувати удари та інші професійні прийоми.

Тренери розповідають, що заняття проводяться на стадіоні у будь-яку погоду. Якщо дощить – надягають дощовики, а якщо йде сніг – його розчищають і продовжують грати. І лише якщо термометр показує - 20°C, то кожен тренер вирішує, де краще проводити тренування. Пояснюють це тим, що дітям важко адаптуватися до гри в залі після гри на вулиці, а ще тренування надворі загартовує імунітет, та й у дорослому житті професійні футболісти грають за будь-якої погоди на відкритих стадіонах.

Як тренується житомирська дівчача футбольна команда, можна подивитись у фоторепортажі від 11 квітня 2019 року

Як тренуються житомирські спортсмени-лучники, дивіться у фоторепортажі від 6 грудня 2019 року

Як тренуються юні житомирські таеквондисти – у фоторепортажі до Всесвітнього дня таеквондо, відзнятого 4 вересня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренування футбол футболіст "Полісся" стадіон  
Матеріали по темі