Культура

У Житомирі визначили переможців обласної краєзнавчої премії імені Костриці, обирали з п’яти робіт

10 December 2020, 18:33

Конкурсна комісія під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми 10 грудня визначила переможців на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

В облраді зазначають, що премія присуджується щороку на конкурсній основі жителям Житомирської області за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

На розгляд конкурсної комісії від претендентів надійшло 5 робіт. Після обговорення члени комісії проголосували за переможців цьогорічного конкурсу.

Отож, конкурсна комісія розподілила призові місця таким чином:

Перше місце – краєзнавчий енциклопедичний довідник «Хорошівський район», упорядник та відповідальний редактор Олександр Голяченко.

Друге місце – Монографія «Строківські контрасти» (нарис історії Строкова від витоків до сьогодення), авторства Павла Притуляка, Сергія Іваненка, Володимира Корнійчука.

Третє місце – «З історії бібліотек Житомирського району» (нариси про історію створення бібліотек у Житомирському районі), упорядник Лілія Ковальчук.

У обласній раді нагадують, що премія виплачується за рахунок коштів обласного бюджету:

перша премія – дві мінімальні заробітні плати, встановлені на 01 січня поточного року;
друга премія – півтори мінімальні заробітні плати, встановлені на 01 січня поточного року;
третя премія – одна мінімальна заробітна плата, встановлена на 01 січня поточного року.

Одночасно з Премією автору (авторам) роботи-переможця присвоюється звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії імені Миколи Костриці».

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році лауреатами Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці стали: перше місце – видання народного музею Бориса Лятошинського: щорічник «Митець – культура – виміри часу» (5 випусків) та нотні видання «Музична скарбниця Волині» (7 зошитів), автор Ірина Копоть;
друге місце – монографії «Бурштиновий промисел Прип’ятського басейну: історія, розвиток, видобуток», автори Василь Панченко, Катерина Деревська, Віталія Яковлєва.
третє місце розподілили між Сергієм Хоменком з історико-краєзнавчим фільмом «Відлуння Возвягеля» та Володимиром Загривим за книгу «Звягель – Новоград-Волинський. Історія. Життя як на долоні.

Один з лауреатів премії – Сергій Хоменко – відмовився від нагороди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: краєзнавча премія Костриця облрада  
Матеріали по темі