Фоторепортаж

​Як нетрадиційно відзначають новорічно-різдвяні свята житомирські школярі. Фоторепортаж з майстеркласу з виготовлення підсвічника

18 December 2020, 14:51

Святкові концерти та лінійки під ялинкою цьогоріч у школах не влаштовують, проте кожен клас відзначає новорічно-різдвяні свята закрито у класі на власний розсуд. Деякі класи вирішили влаштувати майстеркласи зі створення власноруч новорічного декору.

“Ми уже третій рік навчаємося у “Новій українській школі” і вже трішки почали відходити від свят у форматі “віршики-пісеньки-танці”. Ми вирішили відсвяткувати новорічно-різдвяні свята у форматі майстеркласу. Сьогодні ми виготовляли різдвяні підсвічники своїми руками”, - розповідає вчителька початкових класів школи №28 Вікторія Павлюк.

Такий вид діяльності дітям не лише цікавий, але й надзвичайно корисний, адже, за словами викладачки, розвиває уяву, увагу, дрібну моторику рук, уважність та пам’ять.

Дітям провели інструктажі з техніки безпеки, навчили користуватися клейовим пістолетом та роздали заготовки для створення декору.

Збирали віночок-підсвічник за такими кроками:

на заготовку з мішковини за допомогою клейового пістолету наклеюємо ялинкові гілочки, лишаючи у центрі місце для свічки. Далі приклеюємо шишечки та великий декор і прикраси, а на завершення оздоблюємо дрібними деталями та вставляємо свічку. Приклеювати оздоблення можна на власний розсуд та смак у довільному порядку, головне - за принципом “від великого до малого”

Діти розповідають, що їм дуже сподобалося створювати віночки-підсвічники, і виготовлені вироби вони планують подарувати своїм рідним. І хоч створювали всі свої прикраси із однакових заготовок, у кожного вийшов неповторний виріб.

“Роботу створювали з натуральних матеріалів: шишки, жолуді, плоди вільхи, горіхи, та штучних матеріалів: новорічних іграшок, дзвіночків та інших. Діти отримали заготовку, на яку вклеювали декор. У результаті ми побачили, що хоч усі заготовки і були однакові, кожна робота була індивідуальна і несла свій настрій”, - розповіла Вікторія Павлюк.

Як житомиряни вчилися виготовляти символ 2020 року - мишенят, дивіться у минулорічному фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майстерклас Новий рік підсвічник  
Матеріали по темі