Фоторепортаж

​Як у Житомирі вчилися шити мишенят – символ прийдешнього року. Фоторепортаж з майстер-класу

4 December 2019, 21:57

4 грудня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича відбувся майстер-клас з пошиття символу наступаючого 2020 року – мишеняти. Для виготовлення милої брошки-звірятка знадобився фетр, нитки, дріт, бусинки, бісер та інші прикраси.

Проводила майстер-клас житомирська рукодільниця Інна Мокрицька, яка з дитинства мріяла стати дизайнером і модельєром. Тож нині займається рукоділлям і творчістю

«Я декорую одяг, малюю по тканині, роблю прикраси, обручі, заколки, нашивки на одяг, вишиваю стрічками і прикрашаю цей світ своєю творчістю. Також у нас діє творча студія, викладаю діткам малювання, проводжу майстер-класи для дітей і дорослих», - розповіла про себе майстриня.

Далі покрокова інструкція з пошиття брошки-мишки, що стане щасливим оберегом та оригінальною прикрасою у 2020 році:

  1. З картону вирізаємо заготовку - силует мишки. Переводимо її на фетр та вирізаємо. Таких частини потрібно дві.
  2. Передню частину декоруємо на власний смак бісером: пришиваємо очки, носик, вушка, лапки, чи інший декор, залишаючи з краю припуск для швів.
  3. З тоненької мідної проволоки робимо хвостик: нанизуємо бісер, пропускаємо проволоку у зворотному напрямку через одну бісеринку. Кінець проволоки скручуємо та робимо петельку. За неї пришиваємо хвіст до лицьової частини.
  4. До тильної частини пришиваємо застібку.
  5. Зшиваємо лицьову й тильну частину по краю швом-петелькою, лишаємо отвір, через який набиваємо флізеліном і зашиваємо. Мишка готова!

Як повідомляв Житомир.info, за кілька тижнів до Нового 2019 року у житомирському кінотеатрі «Жовтень» 4 дні тривали дитячі майстер-класи, на яких вчилися виготовляти новорічні прикраси, браслети, сніговиків та міньйонів. Фоторепортаж тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майстер-клас Новий рік мишка рукоділля  
Матеріали по темі