Події

Група житомирян організувала виробництво «елітного» алкоголю: у цехах розливали фальсифіковану горілку, бренді та лікери

14 January 2021, 10:39

У Житомирі податківці ліквідували два підпільних цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю. «Бізнес» налагодила група місцевих жителів, спиртне маркували відомими брендами та продавали, зокрема, через інтернет.

Про це 14 січня повідомила пресслужба ДФС у Житомирській області.

«Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України, виявлено та нейтралізовано два підпільних цехи по виробництву фальсифікованого алкоголю. Цехи розташовувались на території м.Житомир, в приватних приміщеннях. Функціонувало " виробництво" в основному у нічний час. Організували незаконне виробництво група осіб, мешканців обласного центру», – йдеться у повідомленні.

В ході проведення санкціонованих судом обшуків у місцях виробництва, зберігання та реалізації підробного алкоголю, а також автотранспорту, який належав власникам нелегального «бізнесу», податківці вилучили обладнання для підпільного виробництва, пластикові ємності, тару, спиртометри, насоси, пластикові шланги, а також готову продукцію на орієнтовну суму 700 тис. грн.

Зазначено, що фальсифікат маркувався під торговими знаками відомих у світі виробників, а саме: «Metaxa», «Jagermeister», «Bacardi», «Courvoisier» та інших.

Реалізація підробного алкоголю здійснювалася через низку посередників, а також в мережі інтернет.

Нині вирішується питання про накладення арешту на вилучені товаро-матеріальні цінності.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 року в Житомирській області податківці виявили підпільну гуральню, продукцію якої продавали через інтернет. Всього було вилучено товарно-матеріальних цінностей на орієнтовну суму 854,2 тис. грн..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова ДПС алкоголь фальсифікат  
Матеріали по темі