Місто

У міській раді звітують про прибирання Житомира від снігу: техніка і люди працюють, матеріали є, скоро доїдуть на всі вулиці

15 January 2021, 11:39

На вулицях Житомира працює 18 одиниць техніки та близько 400 працівників. За ніч висипали 300 тонн протиожеледних матеріалів. Місто продовжують прибирати від снігу.

Про це 15 січня розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

«З третьої години ночі працює снігоприбиральна техніка, а саме посилальна, оскільки не впало стільки снігу, щоб розчищати його відвалами. За ніч висипано практично 300 тонн протиожеледних матеріалів. Працює приблизно 18 одиниць техніки і 10 одиниць техніки працювало вночі по тротуарах. Задіяно 13 керуючих компаній на прибиранні тротуарів міста і 5 комунальних підприємств, приблизно 400 працівників, які на сьогоднішній день прибирають місто. В нас пересмінка проходила рівно 10 хвилин на комунальному підприємстві, тому всі вулиці проїжджаються, графіки вже є, черговий є, відповідальні є, дві точки погрузки протиожеледних матеріалів і я думаю за декілька годин доїдуть на всі вулиці», - зазначив Олександр Шевчук.


Також він розповів за якими механізмами розчищають вулиці: спершу посипали протиожеледними матеріалами, а вже потім чистять сніг і знову посипають.

«Механізми, які працюють в місті, вони працюють без відвалів, коли сніг почався, працювали тільки посипанням протиожеледних сумішей: це частково чисто сіль, частково піскосіміш і це технічна сторона, тому що снігу недостатньо, щоб його згрібати і йти під відвал, і вночі дуже мало транспорту в нас ходить. З 6-ї години ранку місто було вже все пересипане, але результату цього не видно, тому що транспорт його не перемішує, не розбиває. Зараз цю кашу, яку ми бачимо, це як обов’язковий захід, оскільки протиожеледний засіб знаходиться на дорозі, машини його розсовують і вже потім по мірі того, як буде ця каша утворюватись, комунальне підприємство буде реагувати і з отвалами підбивати цей валок весь під борт. Вже проспект Незалежності, проспект Миру і інші вулиці, які стояли в графіку, працюють під відвал, збивають всю цю кашу, збивають її під борт і ззаду йдуть машини, які посипають. По інших вулицях працюють працівники, працюють чергові, бачать, де на яких вулицях яка ситуація, де більше транспорту. Всі комунальні підприємства працюють, всі протиожеледні засоби є» - зазначив Олександр Шевчук.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 15 січня на дорогах Житомирської області працювали 66 одиниць техніки та майже 100 працівників. У службі автомобільних доріг запевняють, що станом на ранок, 15 січня, проїзд автотранспорту автомобільними дорогами загального користування державного значення забезпечено.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг дороги прибирання піскосуміш Шевчук  
Матеріали по темі