Фоторепортаж

Обсипані ялинки і зелені сосни: житомиряни на смітники викидають новорічні дерева. Фоторепортаж

18 January 2021, 15:06

Традиційно цикл зимових свят завершується Водохрещем, 19 січня. Однак, житомиряни вже почали прощатись з новорічними деревами та викидати ялинки і сосни на смітники.

На центральних вулицях міста можна побачити гори викинутих ялинок в тому числі і штучну. Дехто навіть не доносить до смітника і залишає у закутках будинків чи під гаражами.

Напередодні Різдва працівники КП «Зеленбуд» закликали житомирян бути екологічно свідомими та не викидати святкове дерево на смітник, а знайти час і привезти його на утилізацію до пункту збору в Житомирі за адресою: провулок Кавалерійський, 13.

«Я не знала, що ялинки можна здати на переробку в «Зеленбуд», але якби і знала, то на маршрутці б її у пункт прийому не повезла б», – каже житомирянка, яка викидала ялинку.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 грудня 2020 року в Житомирі розпочали роботу ялинкові базари. Вартість новорічного дерева на базарі, що знаходився на вулиці Небесної сотні, стартувала від 20 гривень за міні ялинку з гілочок, а ось триметрове дерево коштувало у 850 гривень.

А от в останній день роботи ялинкового базару, 31 грудня 2020 року, на вулиці Небесної сотні найменша ялинка коштувала 15 гривень, окремо її гілочки продавали від 5 гривень. Півтораметрова сосна коштувала від 150 гривень. Ялинка висотою у 3,5 метри вартувала майже 800 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинки сосни новорічні дерева смітник  
Матеріали по темі