Фоторепортаж

В житомирському Будинку офіцерів відкрили фотовиставку проєкту «Скажи «Так!» життю після збройного конфлікту»

20 January 2021, 10:09

Громадська спілка «Дім ветерана» розпочала роботу над соціальним проєктом «Скажи «Так!» життю після збройного конфлікту».

Про це розповіла координаторка проєкту, житомирська волонтерка Юлія Толмачова.

Однією зі складових соціального проєкту є створення та презентація фотоподії, до якої залучені матері, діти та батьки військових, в тому числі й загиблих або померлих в зоні АТО/ООС, і екскомбатанти АТО/ООС із Житомирської області, Донецької та Луганської областей, а також сім’ї, які проживають уздовж лінії зіткнення.

«Експозиції є пропозицією мирної дискусії, яка, маємо надію, допоможе розпочати конструктивний діалог та розбудову миру і злагоди в Україні, підтримає сім’ї, які зазнали втрат. Маємо амбітну надію, що наші експозиції стануть натхненням для громадянського суспільства в інших областях, аби розпочати мирні діалоги з вразливими групами населення та забезпечити безконфліктне продуктивне включення всіх груп населення до суспільного, економічного й культурного просторів у громадах», - зазначають в ГС «Дім ветерана».

Юлія Толмачова зазначила, що зараз частина фотовиставки розміщена в гарнізонному будинку офіцерів, який знаходиться у Житомирі на вулиці Пушкінській. На період локдауну її можна переглянути лише онлайн, а презентація проєкту відбудеться після закінчення карантину.

В цій новині використані світлини фотопроєкту, надані Юлією Толмачовою, та фото виставки з соцмереж.

Довідка: Продовження розпочатого соціального проєкту буде відбуватися у межах реалізації проєкту «Життя після конфлікту: реінтеграції ветеранів/ветеранок АТО/ООС, членів їх родин та членів родин, загиблих на cході України, ВПО та інших вразливих груп в суспільстві як запорука соціальної згуртованості в громадах та сталого розвитку в регіоні» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Нагадаємо, 23 лютого 2020 року у столиці Чехії Празі відбулася організована Юлією Толмачовою фотовиставка «Ми. Мами. Сильні» про жінок, які втратили своїх синів під час війни на Донбасі.

Як повідомляв Житомир.info, 22 грудня 2018 року напередодні Нового року в Житомирі офіційно запрацював «Дім ветерана», який задумувався як «open space» за американським досвідом. 3 січня 2020 року в міській раді звітували за рік роботи «Дому ветеранів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фотовиставка Толмачова АТО ООС 
Матеріали по темі