Місто

​Синоптики попереджають про хуртовини та налипання мокрого снігу в Житомирі

25 January 2021, 14:00

У зв’язку з переміщенням на територію України південного циклону, протягом 26 січня на території Житомирської області очікуються складні погодні умови.

Про це 25 січня Житомир.info повідомили в Житомирському обласному центрі з гідрометеорології.

«Вночі 26 січня дощ з переходом у мокрий сніг та сніг, у північній половині області місцями значні опади. Вдень 26 січня у південних районах невеликий мокрий сніг та сніг, на решті території помірні опади. Вранці та вдень посилення західного вітру до 15-20 м/с, хуртовина. Протягом доби налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили синоптики, такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, що становитиме 1 (жовтий) рівень загрози порушення руху автотранспорту, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельних підприємств.

Прогноз погоди на останній робочий тиждень січня, з 26 по 29 січня.

У вівторок, 26 січня, в Житомирі хмарно, вночі дощ з переходом у мокрий сніг, вдень невеликий мокрий сніг. Налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 8-13 м/с, вранці і вдень пориви до 15-20 м/с. Температура протягом доби від 1 градуса тепла до 1 градуса морозу.

У середу, 27 січня, хмарно. Вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура протягом доби від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу.

У четвер, 28 січня, також хмарно. Невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-5 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

У п’ятницю, 29 січня, йтиме невеликий сніг. Температура вночі від 1 до 6 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Як повідомляв Житомир.info, після сильних морозів у Житомирі останні вихідні, 23 та 24 січня, видались теплими. Синоптики прогнозували невеликі опади і туман.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода зима сніг хуртовина пориви вітру  
Матеріали по темі