Суспільство

Сніг, хуртовини, мороз та ожеледиця: синоптики попереджають жителів Житомирської області про ускладнення погодних умов

5 February 2021, 13:20

Сніг, хуртовини, мороз та ожеледиця: синоптики попереджають жителів Житомирської області про ускладнення погодних умов

Синоптики попереджають про ускладнення погодних умов у Житомирі та області 8 і 9 лютого. Прогнозують сніг, пориви вітру, хуртовину та ожеледицю.

Про це Житомир.info повідомив Житомирський обласний центр з гідрометеорології.

«У зв’язку з переміщенням на територію України південного циклону, протягом доби 8 та вночі 9 лютого 2021 р. на Житомирщині очікуються складні погодні умови: значний сніг. На дорогах ожеледиця. Посилення східного вітру до 8-13 м/с, вдень 8 та вночі 9 лютого місцями пориви 15-20 м/с, хуртовина (I рівень небезпечності, жовтий)», – йдеться у повідомленні

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, що становитиме 1 (жовтий) рівень загрози порушення руху автотранспорту, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельних підприємств.

На вихідних синоптики прогнозують морозну погоду.

6 лютого

У Житомирі буде хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер північно-західний,3-8 м/с. Температура вночі 8-10 морозу, вдень 1-3 морозу. По області:хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Температура вночі 6-11 морозу, вдень 1-6 морозу.

7 лютого

Хмарно з проясненням.Вночі без істотних опадів. Вдень місцями невеликий сніг. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура вночі 12-17 морозу, вдень 6-11 морозу.

8 лютого

Хмарно. Значний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 8-13 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 9-14 морозу, вдень 4-9 морозу.

Значні снігопади очікують 8 та 9 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого житомирян попереджали про різку зміну погоди: посилення вітру, до 9 градусів морозу, ожеледиця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг хуртовина ожеледиця мороз синоптики  
Матеріали по темі