Місто

У Житомирі прибирають замети з центральних вулиць і вивозять сніг на очисні споруди

11 February 2021, 16:16

Зранку 11 лютого у Житомирі комунальники почали вивозити снігові замети з узбіччя доріг. За сьогоднішній день планують прибрати сніг з центральних вулиць міста.

«Прибираємо сніг у двох локаціях. Перша - це майдан Перемоги, далі просуваємося по вулиці Театральній і хочемо почати вулицю Київську. Друга локація - це майдан Привокзальний, рухаємося в напрямку вулиці Вітрука. Завтра продовжимо вулицю Київську, Вітрука, Вокзальну і рухаємося в напрямку Польової. Ще хочемо зробити акцент точково на зупинках громадського транспорту», - говорить директор КП«УАШ» Володимир Мазур.


Для вивозу заметів залучили додаткову техніку, яку КП «УАШ» надали безкоштовно, в цілому задіяли близько 12 одиниць техніки.

«Надзвичайно вдячні колегам, комунальним підприємствам, які надали свою техніку. Також вдячні депутатам міської ради, Андрію Умінському та Олені Розенблат, за допомогу у вигляді техніки на безоплатній основі. Це 2 навантажувачі з суттєво більшими технічними можливостями ніж наявні у підприємства, 2 вантажівки на 40 тонн та КАМАЗ. Навіть за допомоги комунальних підприємств та депутатів міської ради, цей процес займе декілька тижнів однозначно. Тим паче ми ще не отримали весь прогнозований сніг», - каже Володимир Мазур.

Сніг вантажать технікою та вивозять на очисні споруди житомирського водоканалу, що на вулиці Промисловій. Як виявилося, далі його ніяк не використовують.

«З часом розтає та входить в землю і все. Щоб переробити, треба, щоб він розтав і десь прийняти цю воду, для цього потрібна велика площадка та його велика кількість. Ми не в змозі таке зробити», - пояснює механік очисних споруд «ОСК-2» Олександр Смірнов.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські комунальники розповіли про складність прибирання снігу на дорогах міста: техніка застара та багато припаркованих автомобілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг снігопад прибирання снігу УАШ  
Матеріали по темі