Місто

З початку снігопадів житомирські патрульні виписали 15 приписів за нерозчищені дороги та склали 1 протокол за невиконання вимог

12 February 2021, 15:16

На час сильних снігопадів та погіршення погодних умов патрульна поліція працює в посиленому режимі. Правоохоронці розповідають: у настільки складних метеоумовах значно збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод у місті та на автошляхах у Житомирській області. За словами пресофіцера патрульної поліції Житомирської області Ігоря Іванюка, копи впродовж останніх днів координують свою роботу з комунальниками, які борються із наслідками негоди.

«Співпраця з комунальними службами та службами, які здійснюють очистку доріг, налагоджена на всі 100%. Робота постійно моніториться та контролюється. І у випадках, коли є значні засніжені ділянки проїжджої частини, то інспектори направляють на такі ділянки прибиральну техніку, і паралельно інспектори відділу безпеки дорожнього руху надають приписи для усунення цих недоліків. Взагалі з початку року було винесено 22 таких приписи, з початку сильних снігопадів – 15. Це велика кількість. Але слід зазначити, що протокол за невиконання припису поки один. Тобто, комунальні служби та снігоприбиральна техніка, яка прибирає сніг на автошляхах, реагують максимально швидко. Тому всі приписи, які були виписані, належним чином були виконані», – розповідає пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.


Окрему увагу патрульні полісмени звертають на водіїв авто, які залишають свої машини на узбіччях та іноді суттєво перешкоджають дорожньому руху. В мережі можна зустріти безліч подібних фото, які публікують обурені житомиряни. Патрульні кажуть: якщо гострої необхідності використовувати авто немає, то краще скористатися послугами громадського транспорту.

«Ми неодноразово повідомляли на своїй сторінці у Facebook про те, що за можливості водіям варто утриматись від поїздок на довгі відстані або ж утриматись від використання персонального автомобіля в межах міста. Бо не завжди можна заїхати на ту ж саму парковку, оскільки її або не встигли прибрати, або прибрали, а вона знову засніжена, і автомобілі стають в снігу. І водії, щоб зекономити собі в майбутньому час, залишають і кидають їх, де попало. Це заважає роботі прибиральної техніки, це ускладнює роботу для екскаватора чи трактора, який має забрати відгорнутий сніг. Тому, якщо є такі проблеми, то координується робота, і туди направляються інспектори патрульної поліції, які приймають рішення на місці. Якщо ви бачите, що у вас біля роботи, офісу, чи деінде буде неможливо припаркуватись, тоді краще користуватись громадським транспортом. Але з дотриманням всіх карантинних вимог», – каже Ігор Іванюк.

Нагадаємо, за чотири дні снігопадів, з 8 по 11 лютого 2021 року, муніципальна інспекція Житомира видала 229 приписів за неприбрані території підприємств, установ та організацій.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого 2021 року комунальники розповіли про складнощі у прибиранні снігу на дорогах Житомира: серед факторів, що ускладнюють роботу – припарковані автомобілі на проїжджій частині.

Як у Житомирі з центральних вулиць прибирають кучугури та куди вивозять сніг, дивіться у відеосюжеті, знятому 11 лютого 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: снігопад сніг припис протокол дорога  
Матеріали по темі