Події

В Житомирській області правоохоронці затримали дилерів, які збували наркотики та психотропи через Telegram-канал

20 February 2021, 14:31

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність угруповання, учасники якого збували наркотики через Telegram-канал.

Про це 20 лютого повідомила пресгрупа управління СБ України в Житомирській області.

«За попередньою інформацією спецслужби, щомісяця ділки відправляли до 200 «посилок» із наркотиками і психотропами на щонайменше півмільйона гривень. Оперативники СБУ задокументували 40 фактів збуту зловмисниками заборонених речовин. За попередніми даними досудового розслідування, організував незаконний збут наркотиків та психотропів через спеціалізовану онлайн-платформу мешканець Житомирського району. Товар для збуту зловмисники отримували оптовими партіями через поштові відправлення. Потім наркотики і психотропи фасувалися на для продажу у роздріб», - йдеться у повідомленні.

Об’яви дилери публікували у Telegram-каналі, через який і приймали замовлення. Переправляли «товар» через сервіси поштового зв’язку клієнтам із усієї України, маскуючи посилки серед дитячого одягу, іграшок чи інших речей. Розрахунок здійснювався через систему електронних платежів.

У ході спецоперації правоохоронці затримали наркокур’єра у поштовому відділенні при спробі відправлення партії товару. Згодом за місцем проживання були затримані організатор угруповання і його спільниця.

«Під час проведення санкціонованих обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини, банківські картки, призначені для обготівковування грошей, чорнові записи із даними про оптових і роздрібних покупців», - інформує СБУ.

У межах відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх учасників схеми.

Викриття зловмисників проводилося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно із детективами Слідчого управління ГУНП в області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

В пресслужбі обласної прокуратури уточнили, що наркобізнес був «сімейним».

«За даними слідства, 31-річний мешканець села Вереси Житомирського району створив та забезпечив функціонування Телеграм-каналу, через який наркозалежні особи замовляли наркотичні засоби та психотропні речовини. На кожний вид забороненого товару - амфетамін, метамфетамін, мефедрон, МДМА, пігулки ЛСД та екстазі, канабіс, галюциногенні гриби тощо було встановлено відповідний «прейскурант». До злочинної схеми наркоділок залучив свою дружину та раніше судимого знайомого, які приймали замовлення, фасували наркотики та, ховаючи у побутові товари, поштою відправляли замовникам.Розрахунок здійснювався через систему електронних платежів», - йдеться у повідомленні прокуратури.

В повідомленні про затримання пресслужба обласної поліції назвала щомісячний дохід дилерів – щонайменше пів мільйона гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2021 року поліція ліквідувала канал збуту наркотиків, до організації якого причетні військовослужбовці одного з розвідувальних батальйонів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ наркотики прокуратура дилер  
Матеріали по темі