Події

Аналізи не підтвердили кишкову інфекцію у житомирських школярів, частину дітей уже виписали з лікарні, – Місюрова

3 March 2021, 11:47

Четверо учнів школи №20, які перебували на стаціонарному лікуванні у КУ «Дитяча міська лікарня ім. В.Й.Башека» з підозрою на кишкову інфекція станом на 11-ту годину третього березня виписані з лікарні. Попередній діагноз «кишкова інфекція» у них не підтвердився.

Про це Житомир.info повідомила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Вона зазначила, що усього на лікуванні перебувало 8 дітей. Нині під наглядом лікарів перебуває четверо маленьких пацієнтів.

«Дійсно, з суботи, 27 лютого, до медзакладу поступали діти. Станом на сьогодні, третє березня, їх було 8. Лабораторні аналізи не підтвердили кишкову інфекцію. І чотири дитини були виписані з лікарні у задовільному стані. Ще четверо дітей перебуває в інфекційному відділенні дитячої лікарні імені Башека під спостереженням лікарів. Їх стан задовільний і середньої важкості. Був поставлений діагноз «ротавірусна інфекція». Це підтвердилось у кількох дітей, але головне, що кишкова інфекція не підтвердилася», – розповіла Марія Місюрова.

Нагадаємо, за першочерговою інформацією ДСНС України, 2 березня в житомирській школі № 20 зареєстрували гостру кишкову інфекцію. За попередніми даними було відомо, що захворіло 9 учнів. Навчання у школі призупинене з третього березня. Спеціалісти Держпродспоживслужби та лабораторного центру проводять комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі. Для лабораторних досліджень в школі відібрали зразки харчових продуктів та питної води, взяли гігієнічні змиви з об’єктів довкілля, обстежили працівників харчоблоку школи. Поліція розпочала перевірку ймовірного харчового отруєння учнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отруєння школа учень школа №20 кишкова інфекція  
Матеріали по темі