Місто

Житомирська панчішна фабрика не зупинила виробництво, але збирається переїжджати

31 March 2021, 16:10

У цехах усі на робочих місцях та обладнання нікуди не вивезли – житомирська панчішна фабрика не зупинила виробництво.

31 березня журналісти Житомир.info з'ясовували, що насправді відбувається на підприємстві та чи правдиві чутки, що фабрику планують продати.

На підприємстві чутки підтвердили. Але, як пояснило керівництво, приміщення та саме виробництво продаються окремо. Зокрема, планують, що виготовлення житомирських шкарпеток не зупиниться, єдине, що зміниться, – це власник та місце розташування фабрики.

«Покупці, які збираються придбати територію, – це одні, а ті, що планують придбати наш бізнес, – це інші люди. В планах, що наші люди, обладнання, наші технології й наша марка перейде до нього, і ми будемо працювати у тому ключі, але на іншій території», – пояснила т.в.о. генерального директора ПрАТ «Екотекстиль» Ірина Іванець.


Сьогодні фінансовий стан фабрики можна вважати стабільним, переконують на підприємстві. Кажуть, рішення щодо продажу було прийнято давно – шукали покупців.

«Рішення продавати підприємство належить до компетенції наших власників. Вони вже декілька років збираються продати, тому що цей бізнес не є основним для них. Якщо брати на поточний момент, ми не маємо боргів по заробітній платі, по податках, перед постачальниками. У нас немає безнадійних боргів. Можна назвати стан нормальний в нинішніх умовах», – сказала т.в.о. генерального директора ПрАТ «Екотекстиль» Ірина Іванець.

Наразі фабрика продовжує працювали й в найближчий час переїжджати не планує.

«Зараз підприємство функціонує. Працюємо в трохи знижених об'ємах, тому що не сезон на літо. Зараз у нас працює більш як 200 осіб. Зараз локдаун не дозволяє працювати нашим дистриб'юторам повною мірою. Попередній локдаун був взагалі – що навіть у супермаркетах не можна було продавати таку продукції. У нас є продукція, на складі є продукція, як можемо зараз, так і працюємо. Трохи продавали в Ізраїль шкарпетки, працюємо з Канадою в невеликих об'ємах. Зараз у нас ще один покупець «намальовується» за кордоном, в Європі. Трохи є експорту, десь 5%», – говорить т.в.о. генерального директора ПрАТ «Екотекстиль» Ірина Іванець.

Що буде на місці фабрики після продажу, поки не розголошують.

Нагадаємо, панчішна фабрика – одне з небагатьох житомирських підприємств, яке пережило розпад Радянського Союзу, а шкарпетки й досі залишаються брендом міста. Фабрика почала працювати в 1935 році, під час фашистської окупації вона була практично зруйнована й відновила роботу лише в 1948 році. В 1967 році панчішна фабрика отримала назву «Комсомолка», з 1988 року – акціонерне товариство «Україна». Тепер це ПАТ «Екотекстиль», генеральний директор якого Віктор Клімінський був обраний депутатом Житомирської міської ради і зараз є секретарем міськради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фабрика панчішна фабрика бізнес підприємство  
Матеріали по темі