Політика

Депутат Житомирської облради пропонує звернутися до влади Львова з приводу виявленого сміття біля притоки річки Тетерів

12 April 2021, 15:37

Депутат обласної ради Ігор Ходак (фракція партії «Наш край») пропонує направити до Львівської міської ради, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації звернення щодо запобігання ситуації з вивезення та несанкціонованого самовільного розміщення твердих побутових та інших відходів на території Житомирської області.

Відповідний проєкт рішення сесії оприлюднений 12 квітня на сайті облради.

Причиною звернення стало виявлення 20-21 березня 2021 року жителями села Будичани Житомирського району (колишній Чуднівський район) стихійного звалища побутових та інших відходів на території непрацюючого цегляного заводу.

«На місце події представниками органів місцевого самоврядування були викликані представники поліції та Державної екологічної інспекції Поліського округу. Під час відпрацювання першочергових заходів було встановлено несанкціоноване і самовільне розміщення твердих побутових та інших відходів (у тому числі медичних, які утилізуються за окремим порядком) у непередбаченому місці. Дана подія набирає значного резонансу і тим, що медичне сміття, яке було виявлено, - специфічне при застосуванні для лікування хворих на COVID-19. Виявлені відходи, в тому числі і медичні, розміщені у водоохоронній зоні річки Будичина, що є притокою річки Тетерів, який в свою чергу формує водосховище для відбору питної води в місто Житомир», - йдеться у зверненні.

Депутат пропонує провести перевірки комунальних закладів охорони здоров’я Львівської міської ради та комунальних закладів охорони здоров’я Львівської обласної ради, що безпосередньо знаходяться у місті Львові, на предмет наявності договорів з суб’єктами господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними (медичними) відходами.

«Окрім того, просимо перевірити наявність ліцензій на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними (медичними) відходами у суб’єктів господарської діяльності, з якими укладені договори комунальних закладів охорони здоров’я щодо утилізації медичних відходів. Окремо просимо перевірити дотримання законодавства в комунальних закладах охорони здоров’я міста Львова на предмет належного поводження та зберігання медичних відходів до моменту передачі їх суб’єктами господарювання, що мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними (медичними) відходами», - зазначається у зверненні, яке пропонується до розгляду на черговій сесії обласної ради.

Нагадаємо, за фактом забруднення земель у Чуднівській міській громаді поліція розпочала кримінальне провадження, а екологи за фактом несанкціонованого та самовільного розміщення твердих побутових відходів в непередбачуваному для цього місці (за відсутності дозвільних документів і правовстановлюючих документів на земельну ділянку) оштрафували одну особу.

Як повідомляв Житомир.info, у різних населених пунктах Житомирської області неодноразово виявляли львівське сміття: у вересні 2020 року побутові відходи, ймовірно привезені з Львівщини, виявили на території Сербо-Слобідського сміттєзвалища в Ємільчинському районі і на території Рихальської сільської ради; у липні того ж року, в Коростені затримали три вантажівки з львівським сміттям, які вивантажувалися на закритій території комунального полігону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада львівське сміття Ходак звернення Львів  
Матеріали по темі