Фоторепортаж

Незмінні роками, стильні,​ мінімалістичні та яскраві: який вигляд мають вивіски на Київській у Житомирі. Фоторепортаж

13 April 2021, 16:07

У грудні 2016 року міськвиконком затвердив архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць Житомира. Вже тоді, за словами головної архітекторки Євгенії Черкасової, були перші результати - деякі суб’єкти господарювання вже почали змінювати рекламні конструкції на фасаді. Розробляли архітектурну концепцію протягом двох років.

З того часу минуло вже більше, ніж 4 роки. У листопаді 2017 року та у серпні 2018 років наша фотокореспондентка пройшлася вулицею Київською – від перехрестя з Покровською до Хлібної, щоб подивитися, якою стала «зовнішність» магазинів, кафе, аптек та салонів після того, як міськвиконком затвердив архітектурно-художню концепцію.

Сьогодні, 13 квітня, фотокореспондентка Житомир.info прогулялася тим же шляхом, аби подивитися, що ж змінилося за цей час.

Деякі вивіски так і залишаються незмінними роками і десятиріччями. На Київській досі збереглися старі вивіски, які схожі на ті, які були ще за радянських часів. Власники деяких закладів та магазинів перестали затуляти свої вікна рекламою, замінили вивіски на більш лаконічні та стильні. Інші суб’єкти господарювання навпаки, ніби намагаються позмагатися у тому, чия вивіска яскравіша, а чиї акційні пропозиції на вікнах помітніші.

Також на цій частині вулиці Київської відкрилося багато нових закладів, а частина закладів закрилася, деякі змінили вид діяльності та власників. На цій частині вулиці багато ломбардів. Через карантин непродовольчі магазини та кав'ярні або не працюють, або працюють тільки на видачу інтернет-замовлень та “на виніс”.

З архітектурно-художньою концепцією Житомира можна ознайомитися тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вивіски Київська  
Матеріали по темі