Політика

Володимир Литвин: Наш обов'язок - допомагати лікарям у боротьбі з COVID-19

23 April 2021, 11:25

Благодійний фонд Володимира Литвина “Майбутнє Полісся” передав Житомирській міській лікарні №2 допомогу для боротьби з COVID-19. Нині у медзакладі на стаціонарі перебуває 189 пацієнтів. Більшість з хворих потребує кисневої підтримки.

За словами директора медзакладу Ігоря Кухарука, порівняно з березнем, коли Житомирщина потрапила у червону карантинну зону, зараз ситуація покращилася.

У нас був період початку “червоної зони” і до 250-ти людей перебували на стаціонарі з COVID-19, на сьогодні - 189 пацієнтів, 104 на кисневій підтримці, які потребують чисто кисневої підтримки без концентраторів. Кількість госпіталізацій пішла на зменшення, коли раніше було 35-40 за добу, то за минулу добу - 28 госпіталізацій”, - каже директор КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради Ігор Кухарук.


Попри це, щоденно лікарям на боротьбу з епідемією необхідна значна кількість медичних препаратів та засобів захисту і медзаклади й досі потребують підтримки. Таку підтримку ще з початку першої хвилі епідемії лікарням Житомирської області надає благодійний фонд Литвина “Майбутнє Полісся”.

Про нестачу масок для апаратів ШВЛ, пульсоксиметрів і навіть постільної білизни представники фонду дізналися із соцмереж. Саме там лікар-анастезілог Дарія Сімчук розповіла про потреби медзакладу, в якому працює.

Допомогу міській лікарні №2 Володимир Литвин разом із народним депутатом II та VI скликань Миколою Рудченком привезли особисто - щоб дізнатися про ситуацію з коронавірусом від самих лікарів.

Почитали в інтернеті, що потрібно лікарні №2. Тому ми вирішили, хоч частково допомогти вам: 25 комплектів постільної білизни, 10 масок для ШВЛ, тонометри та пульсоксиметри. Чим можемо, тим і допомагаємо. Я щиро вдячний вам за те, що ви робите. - сказав Володимир Литвин.

Фонд Володимира Литвина “Майбутнє Полісся” вже не один рік допомагає лікарням, дитячим будинкам, закладам для людей похилого віку. А з початку коронавірусної епідемії свої сили спрямував на підтримку лікарів, які борються з COVID-19.

Будь-яка держава не здатна сама подолати таку біду і було прийнято Володимиром Михайловичем рішення допомогти, не дивлячись на те що червона зона, карантин, але люди потребують і при карантині допомоги. Сьогодні в лікарню № 2 ми привезли все необхідне, те, що попросили лікарі і будемо цю роботу продовжувати, бо одному справитись з цією бідою не так просто”, – зазначив Микола Рудченко.

З вересня 2020-го року медпрацівники Житомирської міської лікарні №2 перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом. За цей час лікарі навчились не спати кілька діб, безперервно надавати допомогу коронавірусним хворим, переживати з кожним пацієнтом увесь період хвороби і боротися за кожне життя. Тож за таких обставин допомога вчасна, як ніколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Литвин лікарня допомога благодійний фонд коронавірус  
Матеріали по темі