Події

У Коростені поліція розпочала кримінальне провадження через заборонений прапор та з’ясувала, хто його встановив

8 May 2021, 21:26

У місті Коростень Житомирської області поліція розпочала кримінальне провадження через використання забороненої символіки.

Про це ввечері 8 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Так, після 18:00 год. на сайті поліції з’явилася інформація про те, що в Коростені поліція перевіряє обставини використання прапора із забороненою символікою.

«8 травня у мережі Інтернет з’явилось повідомлення про розміщення на вході до одного з підприємств м. Коростеня червоного прапора із забороненою символікою. Наразі на місці події працюють поліцейські. Стяг знято. На даний час поліцейські слідчо-оперативної групи Коростенського райуправління опитують працівників підприємства щодо розміщення прапора та встановлюють інші обставини події», – йшлося у повідомленні.

Згодом, близько 21:00 год., повідомили, що поліцейські Коростенського районного управління, перевіривши отриману інформацію, розпочали кримінальне провадження через використання червоного прапора із забороненою символікою на одному із підприємств міста. Встановлено особу, причетну до події.

«За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України», – пише пресслужба ГУНП.

У ході першочергових заходів було встановлено, що стяг розмістила працівник підприємства кадрової служби, місцева жителька. На даний час слідчі дії тривають. Вказаний прапор вилучено.

Нагадаємо, 8 травня, у День пам'яті та примирення, на будівлі ТОВ «Автосвіт» у місті Коростень Житомирської області з’явився прапор Радянського Союзу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: заборонена символіка Коростень  
Матеріали по темі