ДОПОМОГА

У Житомирі долучитись до збору коштів під час акції «Біжу за життя» зможуть і ті, хто не планує брати участь у забігу

11 May 2021, 17:58

В суботу, 15 травня 2021 року, в Житомирі відбудеться благодійна акція «Біжу за життя». Організатори забігу кажуть: ціль заходу - зібрати кошти під цілком конкретні потреби організацій, які займаються реабілітацією дітей з інвалідністю.

«Ми хочемо показати, що місто Житомир не тільки спортивне, а ще й добре. І дякуючи спортивному івенту ми можемо допомогти дітям, людям, які цього потребують. Цього року у нас два партнери - Центр реабілітації для дітей з інвалідністю та благодійний фонд «Місія в Україну». Кожен з наших партнерів визначав потребу на що він витратить кошти, які отримає. Скільки ми отримаємо, ми не знаємо. Але мета є: у Центру реабілітації – це зібрати кошти на вертикалізатор для хворих діток. Це потрібний інструмент, який не можна придбати за бюджетні кошти, бо бюджетом передбачається тільки утримання цього Центру. А таке спеціалізоване обладнання вони хочуть придбати за ці благодійні кошти», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Вертикалізатор – це спеціальний пристрій для реабілітації дітей із дитячим церебральним паралічем. Директор центру реабілітації для дітей з інвалідністю розповідає: хочуть придбати прилад саме житомирського виробництва, який не поступається закордонним аналогам, а в дечому їх навіть перевершує.

«Чим цікавий цей виріб: по-перше, його розробники – це наші житомиряни, Сергій Полонський та його команда. Апарат сертифікований Мінсоцполітики. Чим він відрізняється від того, що в нас вже є. Це крісло, яке має електропривод. І якщо в звичайному вертикалізаторі потрібно садовити дитину, то потрібно в одне положення ставити, якщо потрібно поставити вертикально, то потрібно забирати дитину і перелаштовувати. Це ж крісло дає змогу повністю зафіксувати дитину і вже виставляти потрібний кут та показати дитині цей Божий світ. Зовсім інша комплектація, всі деталі добре підібрані. Ми маємо досвід роботи з Зеброю. Але цей апарат, коли ми побачили його в роботі - це зовсім інший пристрій», - розповідає директор Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Віктор Козир.

Долучитись до збору коштів можуть навіть ті, хто не планує брати участь в змаганнях.

«Можна допомогти двома способами. Перший спосіб - це прийти на забіг і кинути кошти в скриньку. Якщо ви не біжите, то, звісно, це ваша особиста справа, але буде круто, якщо ви прийдете на захід і кинете кошти. Але якщо людина працює, зайнята в цей час, то є й інший спосіб. Ним можна скористатись впродовж всього тижня, не тільки в сам день забігу. Це - перерахувати кошти на благодійний рахунок. Обидва наші партнери мають свої рахунки, які ми всюди оприлюднюємо. Їх можна побачити на сайті міської ради. І обрати для себе – чи обидва центри, чи один з. І перерахувати туди кошти безготівково», - каже начальниця управління у справах сім’ї молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Переказати кошти можна на рахунки організацій та установ, які займаються реабілітацією та працюють з дітьми з інвалідністю.

Реквізити для переказу коштів:

Отримувач: Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Житомирської міської ради

Код ЄДРПОУ 37927396

р/р UA348201720344291001300079955

МФО 820172

Банк: Державна казначейська служба України, м. Київ

МБФ «Місія в Україну»

Житомирське РУ АТ КБ «ПриватБанк»

р/р UA 113117440000026000055917641

ЄДРПОУ ‎21688006

Призначення платежу: благодійна пожертва/ безповоротна фінансова допомога

Нагадаємо, забіг проходитиме центральними вулицями міста, учасникам пропонують три дистанції: 100 метрів для маленьких – від 0 до 7 років, 300 метрів – для дітей від 8 до 14 років, 2 км для – всіх бажаючих від 14 років і старше. Старт буде на вул. Пушкінській, недалеко від водонапірної вежі.

Як повідомляв Житомир.info, вперше акція «Біжу за Життя» відбулася у 2019 році, тоді до забігу долучилося майже пів тисячі містян, під час акції вдалося зібрати майже 80 тис. грн, які передали онкогематологічному відділенню Житомирської обласної дитячої лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція благодійність забіг "Біжу за життя" 
Матеріали по темі