Здоров'я

​Житомир та ще три міста в області отримають 11 нових спеціалізованих реанімобілів, які транспортуватимуть хворих на COVID-19

12 May 2021, 13:51

Житомирський обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 11 нових спеціалізованих автомобілів, які передадуть сеціалізованим бригадам в Житомирі, Бердичеві, Новоград-Волинському та Коростені.

Про це 12 травня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Ще 11 новеньких сучасних спеціалізованих автомобілів поповнили сьогодні автопарк обласного центру екстреної медичної допомоги Нова техніка на базі Citroën Jumper обладнана медичним приладдям за класом С. Також найближчим часом обласний центр отримає ще 14 швидких класу В. Загальна вартість техніки – майже 44 мільйони гривень. Це все стало можливим завдяки програмі Міністерство охорони здоров'я України, яка передбачає оновлення і модернізацію матеріальної бази центрів екстренки. Нові швидкі класу С – це сучасні реанімобілі, у яких є все необхідне для надання допомоги під час транспортування навіть хворих у важкому стані. Зокрема, до їх комплектації входять дефібрилятори та апарати штучної вентиляції легень. До слова, ШВЛ бувають переносними та стаціонарними. Як говорять фахівці центру, такі реанімобілі актуальні вкрай необхідні, коли важкого «ковідного» хворого потрібно перевезти із району до обласного центру, і йому потрібна безперебійна та постійна подача кисню», – йдеться у повідомленні.



Бунечко зазначає, що після реєстрації, транспортні засоби передадуть спеціалізованим бригадам, які надають допомогу хворим на COVID-19, зокрема у Житомирі, Бердичеві, Новоград-Волинському та Коростені.

Протягом останнього року центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вже було придбано 20 нових швидких, які щодня рятують життя жителям області.

«Також очікуємо на прибуття ще одної партії із 20 реанімобілів. Дуже важливо, аби наші медики мали такі авто в нинішніх умовах, коли навантаження на них час від часу збільшується через хвилі пандемії, щоб швидко і якісно надавати допомогу людям і рятувати життя», – повідомив голова Житомирської ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 21 грудня 2020 року У Житомирі показали 10 нових «швидких», які надаватимуть екстрену медичну допомогу в районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: швидкі медичні допомоги Бунечко коронавірус хворі  
Матеріали по темі