Політика

​Арсеній Пушкаренко взяв участь у нараді щодо проблемних питань у сфері соцзахисту та поспілкувався з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

18 May 2021, 18:34

В Житомирі в рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулась зустріч народних депутатів та голови облради з керівниками місцевих громадських організацій – ліквідаторів аварії на ЧАЕС Житомирщини. Темою зустрічі стало обговорення проблемних питань, що турбують «чорнобильців» та потребують вирішення.

Серед найбільш гострих: компенсація за втрачене внаслідок радіаційного забруднення майно; забезпечення житлом та оздоровлення.

Соціальний захист - один із головних пріоритетів політичної партії «Слуга народу», - зазначає народний депутат України від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко.

Він нагадав, що нещодавно Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт №4555, який повертає так звані «чорнобильські пільги», відмінені у 2014 році. На черзі ще більше десятка законопроєктів.

«Перший законопроєкт № 4555 прийнято в першому читанні. Переконаний, що його підтримають у другому читанні і в цілому буде підписаний президентом Про підвищення виплат для ліквідаторів з інвалідністю. Це тільки перший з 11 законопроєктів, який сьогодні ми вже відпрацьовуємо. Є рішення Конституційного суду, що це рішення минулого скликання про те, що забрали пільги - це було рішення антиконституційне і ми його буде виправляти», – розповів народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

«На сьогодні вже знаходиться в процесі між першим та другим законопроєкт №4555. Він був розроблений до 35-річчя Чорнобильської катастрофи, але річниця вже пройшла, а ми досі зустрічаємося з людьми й спілкуємося, слухаємо їхні проблеми. Незважаючи на дати, цифри, ми все одно працюємо і намагаємося допомогти людям, які дійсно віддали своє здоров'я на захист населення в Чорнобильській катастрофі», – додає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» та голова підкомітету з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Олег Арсенюк.

Також пріоритетом є питання медичного обслуговування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Для чорнобильців Житомирської області болюче питання – це лінійний прискорювач.

«На жаль, за 30 років Незалежності в Житомирській області - найбільш постраждалій, так і не з'явилося лінійного прискорювача, який є необхідний для онкохворих людей. Скільки людей за ці роки можна було врятувати, якби він був в Житомирській області? Тому, виконуючи доручення президента Володимира Зеленського, до 30-річниці Незалежності лінійним прискорювач у Житомирській області з'явиться», - сказав Арсеній Пушкаренко.

Під час зустрічі представники організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС обрали представника від області, який стане радником голови обласної ради. Він буде представляти інтереси ліквідаторів та стане зв’язуючою ланкою між громадськістю та владою.

«Роками звертаємося до органів влади і за онколікарню, яка була збудована у 1964 році, і до президентів. Запрошуючи міністрів соціальної політики, охорони здоров'я, вони ховалися і не їхали. Я вперше дякую за те, що зібрали круглий стіл, де почули один одного, обговорили проблемні питання. Я бачу, що спільно з органами влади 60% проблемних питань можна вирішити, але ми повинні почути один одного, аби знати, як їх вирішувати», – ділиться генерал-майор служби цивільного захисту, ліквідатор аварії на ЧАЕС Леонід Антонюк.

«Сьогодні ми започаткували діалог, якого не було 35 років. Та проблематика, яка адресується на рівень Верховної ради, Кабінету міністрів, - це до нас з колегою питання. Питання, які адресуються на обласний рівень - це питання до голови обласної ради Володимира Ілліча. Ми сьогодні ці речі будемо вирішувати та справедливість буде відновлюватись» - відзначив народний депутат від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко ЧАЕС  
Матеріали по темі