Місто

Дерев’яні світильники та картини: у Житомирі відкрили виставку сувенірів, які виготовляють ветерани та рідні загиблих військових

19 May 2021, 15:42

Протягом тижня у Житомирі триватиме виставка «Військовий сувенір». На другому поверсі міськради власні вибори представили ветерани, військовослужбовці, воїни миротворчих місій, рідні загиблих учасників бойових дій з Житомира та з інших українських міст. Серед робіт: фотографії, картини, одяг, дерев’яні шкатулки, годинники та світильники.

«Народилася ідея самому робити для себе, а потім я її розширив. Мене зацікавило не тільки свої роботи показати, а й підтягнути учасників АТО, ветеранів будь-яких миротворчих місій, сім'ї загиблих і поранених й шляхом творчості дати людям один із напрямків виходу з депресії. Ось з Херсонської області дружина загиблого таку зробила вишиванку у вигляді тризуба, а із Житомира дружина загиблого мило варить. Сьогодні це перший захід, пробний, який показує з чого можна починати. Якщо у мене все вийде на першому заході й тут пройде певний резонанс, то планую на кінець літа зробити фестиваль, щось більш глобальне із залученням і спонсорів для того, щоб люди могли приїхати, можливо, карантин вже закінчиться і показати це все з майстер-класом», - розповідає організатор виставки Юрій Лисак.


Вироби можна придбати, кожен автор вказав ціну за свою роботу на зворотному боці. 10% від вказаної суми піде на підтримку центру реабілітації учасників АТО.

Свої дерев’яні вироби з Миколаєва до Житомира привіз також Сергій.

«Ось привезли шкатулочки з різних порід дерева, розписані шкатулки. Ось таку тростину робили, де використовували натуральні матеріали: перли, бірюза, чорне дерево, бивень мамонта, малахіт. Хотілося мати якусь гарну річ, але вони дуже дорогі і я почав з журнального столика. Шукав майстра і ось знайшов хлопця, який навчався у нас в інституті по різьбі, він професіонал. Я замовив собі столик, де чотири кобри тримають стільницю. Я побачив в ньому спеціаліста і почали разом це робити й з того часу ми почали займатися, адже купити у мене не виходило такі речі і я подумав, що мені простіше таке робити», - каже учасник виставки Сергій Постолакі.

Виставка триватиме на другому поверсі міської ради до 28 травня.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 року в Житомирі 13 учасників АТО та переселенців отримали сертифікати Школи підприємництва. У вересні 2019 ветерани та учасники бойових дій Житомирщини, які долучилися до проєкту «Стартап програма для атошників», презентували власні бізнес-ідеї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка військові учасники АТО  
Матеріали по темі