Політика

​Арсеній Пушкаренко: Для президента та нашої команди питання безпеки в кожній громаді - це пріоритет

28 May 2021, 12:26

У Житомирській та Іршанській громадах запрацював всеукраїнський проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Презентація спільного проєкту поліції та місцевих громад відбулася в обласному центрі, біля «Прозорого офісу», де облаштували кабінет офіцера громади.

Побажати успіху та вручити ключі від нових автомобілів приїхав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

«Можемо сказати, що всі 100% вбивств на території Житомирської області, їх на жаль було 14, але всі вони були розкриті. Розкривається 80% пограбувань, сумлінно несе свою роботу патрульна поліція. Питання безпеки на вулицях Житомира - це питання не лише роботи поліції, це питання роботи державної влади й місцевих влад. Річ у тім, що саме по рівню безпеки громадяни судять та поважають владу», - говорить заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко

«Дуже приємно, що і в Іршанську. Тому що, як народний депутата знаю, що в Іршанську дуже погана криміногенна ситуація», - сказав народний депутат України від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко.


Безпека людей - це те, на що в першу чергу потрібно звертати увагу, і команда «Слуга Народу» працює у цьому напрямку, говорить народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

«Ми сьогодні говоримо про те, що для президента та нашої команди питання безпеки у дворі, вулиці, місті, області - це пріоритет. Ми сьогодні працюємо над тим, щоб допомагати громадам у придбанні автомобілів, або навпаки допомагати у ремонті, для відкриття офісу поліцейського офіцера громади. Зокрема, найближчим часом передамо кошти Лугинам для купівлі автомобіля. Вони вже розпочали ремонт, гадаю, що восени ми відкриємо офіс поліцейського офіцера громади в Лугинах», - зазначив народний депутат України від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко.

Таку думку поділяє й голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко. Він розповів, що найближчим часом планується виділити близько 4 млн грн для поліції, зокрема частина коштів піде на придбання автомобілів.

«Результат цього проєкту, щоб як було в Сеулі. Коли запитали, скільки на 10 млн злочинів, там відповіли, що у них злочини були десь 15 років тому, і то побилися фанати на футбольному матчі. Нам звісно дуже далеко до Сеула. Але перші кроки - це офіцери громади, наступний крок - це камери відеоспостереження. Це дуже важливо», - додав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

В планах на майбутнє, щоб у кожній громаді Житомирщини з’явилися «Поліцейські офіцери громади».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко поліцейський громади  
Матеріали по темі