Місто

У Житомирі пройде забіг з поліцейськими, на якому планують встановити рекорд України

7 June 2021, 16:09

Цієї суботи, 12 червня, у Житомирі пройде забіг єдності «Поліція передає естафету».

Забіг подібного формату в Україні ще не проводили. Учасники будуть проходити змішану естафету в парі з поліцейськими.

«Головним управлінням в Житомирській області ініційовано проведення спортивно-масового заходу – забіг єдності «Поліція передає естафету». Метою проведення такого заходу є максимальне залучення громади до діалогу. Форма проведення змагань – це естафета, чотири по три кілометри. У кожній команді буде брати участь чотири учасники – два поліцейських і два містянина. Для дітей буде окремо обладнаний безпековий майданчик, де кожна дитина зможе ознайомитися з роботою поліції, технікою, на якій поліція виконує свої обов'язки, та з роботою кінологічного центру», – розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Стартувати будуть на Старому Бульварі о 10:00. Дорослі учасники будуть рухатися по Великій Бердичівській до пам’ятника Тарасу Шевченку, далі до вулиці Театральної й повертаються на місце старту. Діти віком від 2 до 16 років будуть бігати на Старому Бульварі, старт запланований на 12:00.

«О 8:00 тут розпочнеться реєстрація учасників змагань, у нас на сайті є попередня реєстрація. Команда буде формуватися з двох поліцейських та двох містян у вільній формі. Послідовність етапів буде приймати сама команда. Загальна дистанція – 12 км, кожен учасник долає 3 км. Місце старту, фінішу і передачі естафети – в одному місці. У нас дуже простий і зрозумілий маршрут: тут стартуємо, біжимо по Великій Бердичівській і сюди повертаємося. Дитячий забіг також відбувається тут – 200 метрів, діти поділені на вікові категорії», – додала триатлетка Анна Абдулова.

Під час заходу планують встановити рекорд України з наймасштабнішого забігу нового формату, але, за словами організаторів, учасників буде менше тисячі.

«Враховуючи карантинні обмеження і враховуючи, що ми говоримо про безпеку в громаді, ми не ставимо задачу зібрати пару тисяч людей. Ми поставили задачу – до 300 людей: 150 поліцейські й 150 не поліцейських. Сам символізм у тому, що спортивні заходи, де біжать поліцейські та представники громади, проводилися, але такого, щоб командний забіг – ні», – сказала виконавча директорка неурядової організації «Сучасний Формат» Жанна Соловйова.

Водіїв попереджають про перекриття руху з 10:00 до 13:00.

«На три години будуть перекриті такі ділянки дороги: Велика Бердичівська – від вул. Шевченка до вул. Театральної – та вулиця Пушкінська», – зазначила виконавча директорка неурядової організації «Сучасний Формат» Жанна Соловйова.

Учасники забігу отримають медалі, футболки та іншу сувенірну продукцію

Нагадаємо, 29 травня у Житомирі відбувся «Велодень-2021», у якому, за попередньою оцінкою організаторів, взяли участь близько двох тисяч учасників.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня 2021 року у Житомирі відбувся благодійний забіг на підтримку дітей з комплексними порушеннями розвитку «Біжу за життя». До забігу долучилися понад пів тисячі житомирян. Під час благодійної акції зібрали майже 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг Поліція передає естафету  
Матеріали по темі