Політика

Людмила Зубко анонсувала освітній тренінг для сімейних лікарів Житомира «Подолаємо інсульт разом»

8 June 2021, 11:32

З 14 червня для сімейних лікарів Житомира стартує освітній проєкт «Подолаємо інсульт разом», в рамках якого відбудеться онлайн-тренінг «Інсульт: роль та компетенції фахівців первинної ланки».

Про це повідомила депутатка житомирської міської ради Людмила Зубко на своїй сторінці у FB.

«Друзі! Як і обіцяла, вже з 14 червня для сімейних лікарів Житомира стартує освітній проект "Подолаємо інсульт разом", в рамках якого проведемо онлайн-тренінг "Інсульт: роль та компетенції фахівців первинної ланки», – йдеться у дописі.

«Інсульт або «судинна катастрофа» – не лише прерогатива людей пенсійного віку, її жертвами можуть стати активні молоді люди. За статистикою, в Україні щорічно трапляється близько 130 тис. інсультів, до 40% пацієнтів – люди працездатного віку – помирають протягом першого місяця від початку захворювання. А щорічні втрати економіки України від інсульту сягають 100 млрд грн на рік. Світовий досвід останніх десятиліть показує, що завдяки вчасній і правильній профілактиці вдалося знизити випадки інсульту на 50%. Тож роль саме сімейних лікарів у цьому процесі є надважливою», – зазначила Людмила Зубко.

Співорганізатором навчання є Українська асоціація боротьби з інсультом.

Протягом 2 тижнів у форматі навчальних вебінарів і відео-лекцій провідні неврологи і кардіологи поділяться передовими знаннями та практичними навичками щодо профілактики інсульту – захворювання, яке стало для багатьох родин реальною проблемою.

Участь у тренінгу безкоштовна. Учасникам необхідно зареєструватись і заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/LN5h1gDvpbZiE2i28

За результатами тренінгу сімейні лікарі отримають сертифікати.

Більш детальна інформація про тренінг та програма за посиланням: https://bit.ly/3uU8MSN

Пресслужба Людмили Зубко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренінг інсульт лікар Людмила Зубко  
Матеріали по темі