Політика

​Нардепи від «Слуги народу» Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко відкрили нове приймальне відділення у Коростишівській лікарні

9 June 2021, 10:54

В рамках програми президента України «Велике будівництво» у Коростишівській районній лікарні реконструювали приймальне відділення. На відкриття завітали народні депутати від партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко.

Сьогодні приймальне відділення обладнано усім необхідним, аби проводити комплексне обстеження та швидко діагностувати стан пацієнта.

Лише на реконструкцію приміщень витратили 11 млн грн. Окрім цього, в лікарню закупили нове дороговартісне обладнання.


«Рік тому ми навіть і не мріяли ні про таке приміщення, ні про такий ремонт, ні про такий підхід, ні про таке обладнання, але ми колектив йшов до цього дуже довго. З обладнання за програмою медичних гарантій ми отримали сучасний комп'ютерний томограф, рентгенівський апарат та УЗД апарат», - говорить головний лікар Коростишівської лікарні Олександр Веселовський.

«Не тільки приміщення, а й обладнання найсучасніше. Громада самостійно б не дозволила собі придбати навіть таке найсучасніше обладнання, яке коштує 12 млн. Багато ремонтів зроблено на 11 млн і думаю, що ще буде багато сприяння по цьому і дуже хотілося б подякувати колективу, який тут працює. Адже ми знаємо, що зараз правильний діагноз для пацієнта і будь-кого, хто звертається - це вже наша перемога», - каже народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.

Ремонтні роботи у відділенні також співфінансувала місцева влада.

«Відкриття нового приймального відділення - це дуже важливо для нашого міста, для нашої громади та нашого ОТГ, тому що люди будуть мати можливість отримати якісну медичну допомогу», - зазначає секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Народний депутат Арсеній Пушкаренко наголошує: розбудова медичної інфраструктури - пріоритет для президента та команди «Слуга народу». В рамках програми «Велике будівництво» кожна з опорних лікарень Житомирщини отримає повністю нове приймальне відділення

«Фактично, це було не приймальне відділення, а реєстратура, куди потрапляв пацієнт з тим чи іншим захворюванням, травмою. Там записували, що він потрапив і він колом ходив в лікарні, там намагалися визначитися з поверх на поверх, з відділення на відділення. Сьогодні - це нові сучасні відділення, які ми відкриваємо по всій Україні, зокрема, на Житомирщині їх 7. Вони передбачають, що пацієнт потрапляє і повністю визначено, що у приймальному відділенні буде зрозуміло, який діагноз і який курс лікування, яке відділення потребує для того, щоб вилікувати. Громада за 10 років не змогла б своїми зусиллями самостійно здійснити таку реконструкцію, добудову та обладнання, тому сьогодні з'явиться 7 таких нових сучасних відділень по всій області в такому режимі, баченні, як сьогодні побачили й переконалися, з дорогим обладнанням. Ми будемо продовжувати розбудовувати інфраструктуру, зокрема, медичну», - розповідає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко Грищенко приймальне відділення Коростишів лікарня  
Матеріали по темі