Місто

​«Спартак Арена» та стадіон «Полісся»: де житомиряни можуть займатися спортом

16 June 2021, 18:25

Наприкінці березня у Житомирі після реконструкції відкрили центральний стадіон «Полісся». Зараз тут проводяться різні змагання з легкої атлетики та футбольні матчі, а от для житомирян, які хочуть прийти та займатися спортом, ворота стадіону зачинені. Чи стане Центральний стадіон доступний для всіх, журналісти Житомир.info дізнавалися у директорки Житомирської СДЮСШОР з легкої атлетики Надії Дмухівської.

«У нас багато звернень від громадян, які хотіли б займатися фізичною культурою і бігати на нашому стадіоні. У нас фактично немає можливості зараз людей прийняти, бо необхідні біотуалети. Ми будемо звертатися до керівництва міста з листом, щоб служби, які мають санітарні біотуалети, безкоштовно нам їх поставили, бо це ж буде для громадян міста. З усіма спортивними школами у нас укладені угоди і розроблений графік занять для кожної школи, щоб не було накладки. Крім того, у нас проводяться чемпіонати по футболу», — розповідає директорка Житомирської СДЮСШОР з легкої атлетики Надія Дмухівська.


Журналістам пояснили, наразі розробляють правила перебування на стадіоні, в майбутньому він буде доступний для всіх, але коли його відкриють для житомирян - поки невідомо.

«Зараз ми замовили правила, розробили перепустки, форму заяви. Нам необхідно ще все це погодити з керівництвом області. І буде відведений певний час: з 7 год. ранку до 9 і з 19 год. вечора до 22», — каже Надія Дмухівська.

А ось на стадіоні «Спартак Арена», де тренуються вихованці СДЮСШОР «Полісся», займатися може будь-хто.

«У нас стадіон відчиняється для наших відвідувачів о 6 ранку та зачиняється о 22 годині, сім днів на тиждень. Він зачинений тільки в часи наших офіційних змагань з футболу. І ми заздалегідь про це попереджаємо, вішаємо оголошення, щоб люди заздалегідь мали час запланувати свої тренування на цьому стадіоні. Відвідувати стадіон можуть будь-які жителі нашого міста, але є звичайно правила безпеки і є правила користування спортивними біговими доріжками. Це обов’язково має бути спортивне взуття. Дуже багато суперечок кожен день, ми запускаємо всіх, але люди приходять взимку у черевиках, дехто навіть приходив на підборах. Люди повинні розуміти, що це наша загальна територія, за якою ми повинні разом доглядати. Ще в нас є зона тренажерів, яка також повністю відчинена для всіх бажаючих, і люди постійно ходять від малечі до пенсіонерів», — розповідає директор СДЮСШОР «Полісся» Володимир Дорошенко.

Згодом на стадіоні «Спартак Арена» запровадять карткову систему.

«Звичайно це безкоштовно, проходять всі бажаючі, і у нас дуже великий потік житомирян. Як на мене, тут дуже мало місця для заняття спортом, особливо після робочого часу, після 18 години, дуже багато людей приходить. Це радує, але в найближчому майбутньому будуть змінюватися ці умови, ми будемо зачиняти стадіон. Усі бажаючі обов’язково будуть приходити в такому режимі, але буде карткова система. Ми ще розробимо цю процедуру видачі карток, але всі бажаючі, хто буде займатися спортом, отримають цю картку», — зазначив Володимир Дорошенко.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 депутати обласної ради на комісії обурювались, чому під час реконструкції стадіону «Полісся», яка тривала кілька років і коштувала понад 200 млн грн, не зробили освітлення бігових доріжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон біг спорт Полісся Спартак Арена  
Матеріали по темі