Влада

Депутати Житомирської облради вимагають розібратися, чому під час реконструкції стадіону «Полісся» не зробили освітлення бігових доріжок

7 April 2021, 16:08

Проблемні питання пов’язані з реконструкцією центрального стадіону «Полісся» обговорювали під час засідання обласної депутатської комісії з питань комунальної власності та майнових відносин. Голова комісії, депутат Житомирської облради Сергій Крамаренко в коментарі Житомир.info розповів, що обговорення точилось навколо освітлення споруди та інших недоліків.

«Депутати були вкрай здивовані, яким чином ми можемо просити ще кошти на проєкт, якщо у нас зданий стадіон, ми витратили неймовірну суму коштів і тут зараз виявляється, що бігові доріжки стадіону «Полісся», які являються, до речі, ще й легкоатлетичною ареною, бо вони відносяться до легкоатлетичної школи, то виявляється, що вони не освітлюються в нічний час. Були замовники, були проєктанти, були представники від управління. 15 чи 10 років робиться ремонт і реконструкція стадіону і виявляється, що проєктували, проєктували і забули побудувати освітлення бігових доріжок для занять легкою атлетикою. Відповідно зараз буде звернення від комісії на голову облради з вимогою розібратись в цій ситуації. Якщо ці порушення підтвердяться, то це буде або виїзна комісія депутатська на стадіоні, або буде створена спеціальна робоча група за розпорядженням голови», - каже депутат обласної ради Сергій Крамаренко.

За словами голови комісії з питань комунальної власності, мова йде не про те, щоб знайти винних, а про те, щоб на об’єкті, який хочуть передати на баланс СДЮСШОР з легкої атлетики, були виконані усі роботи і усунені всі недоліки.

«Вчора у мене особисто склалось враження, що нам хочуть його по-суті, як кажуть, всунути таким, як воно є, з усіма недоліками. Щоб школа прийняла на себе і щоб далі це вже були наші проблеми. Передати на баланс школи можна тільки той об’єкт, який відповідає вимогам, відповідає проєкту, щоб там можна було проводити спортивні змагання. Зараз по-суті хочуть нав’язати ДЮСШ: приймайте так, як воно є, закривайте очі і з усіма недоліками і недопрацюваннями. То от я можу сказати, що обласна рада цього не дозволить. Я не можу говорити від імені всієї обласної ради, але за нашу комісію я можу сказати точно - такою була позиція: приймати стадіон з недоліками на баланс обласна рада не рекомендує і цього не дозволить. Зробіть, як має бути, доведіть об’єкт до розуму, щоб його можна було експлуатувати повноцінно, щоб там не було якихось аварійних питань, передайте школі і вона буде його використовувати багато років. А знаєте, отаке - робили-робили, не доробили і скинули його на школу, то потім хто буде винен? Директор школи? Директору будуть пред’являти, що там освітлення немає, чи воно не працює, ще чогось немає. Це ж на неї будуть все вішати. Тому на це ми точно не підемо», - каже Сергій Крамаренко.


Водночас, голова житомирської ОДА Віталій Бунечко на брифінгу, присвяченому ходу робіт на центральному стадіоні «Полісся» в Житомирі, розповів журналістам, що на стадіоні є необхідне освітлення, яке дозволяє проводити тут футбольні матчі.

«Що стосується освітлення, то я впевнений, що якби воно не відповідало вимогам, то УАФ не дала би нам дозвіл на проведення футбольних матчів Першої ліги. Коли тут був пан Павелко, то він сказав, я його зараз цитую, що на цьому стадіоні можна проводити матчі жіночої збірної та молодіжної збірної. І він сказав, що обіцяє, я прошу відмітити слова пана Павелка, що тут будуть проходити ігри національної збірної України жіночої та молодіжної. А я сказав, що за кожну гру з мене пляшка 21-річного віскі. Тому на питання, чи відповідає освітлення вимогам, то він точно більше розуміється на стадіонах, і точно більше, ніж я, розуміється на освітленні», - казав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

За результатами засідання комісії з питань комунальної власності депутати планують звернутись до голови обласної ради з вимогою розібратись в ситуації з освітленням на Центральному стадіоні.

Нагадаємо, на брифінгу 1 квітня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів про хід робіт на центральному стадіоні «Полісся» в Житомирі, зазначивши, що подальша реконструкція стадіону може коштувати від 75 до 100 мільйонів гривень.

Як житомирський ФК «Полісся» 26 березня 2021 року вперше за останні 16 років грав на центральному стадіоні дивіться у відеосюжеті. Фоторепортаж з першої домашньої гри тут.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» тривала більше 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн. У вересні 2020 року голова ОДА та підрядник обіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся».

У відповіді на запит народних депутатів голова ОДА 19 лютого 2021 року повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн. Департамент регіонального розвитку ОДА 22 лютого 2021 року уклав угоду з ТОВ «Проспект-проект», яке за 330 тис. грн має зробити коригування проєктної документації по об'єкту: «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Полісся реконструкція освітлення бігова доріжка легка атлетика ДЮСШ  
Матеріали по темі