Події

​Арешт на пів року або обмеження волі до трьох років загрожує житомирянину, який викинув цуценя з балкону

18 June 2021, 10:43

Житомирянину, який викинув з третього поверху п'ятимісячне цуценя, що спричинило його загибель, 16 червня повідомили про підозру у жорстокому поводженні з твариною, що призвело до її загибелі (ч. 1 ст. 299 КК України: арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, - ред.).

Про це 18 червня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, жорстоко повівся із твариною 27-річний житель Житомира. Зокрема, будучи у стані алкогольного сп'яніння, 2 червня цього року, близько 18.00 год, викинув п'ятимісячне цуценя з балкону третього поверху, бо воно дратувало гавканням. Унаслідок падіння тварина смертельно травмувалася, що підтверджено висновками державної лабораторії ветеринарної медицини. Факт жорстокого поводження молодого чоловіка із твариною викликав обурення та осуд мешканців будинку, які стали свідками трагічної події та намагалися врятувати цуценя. На даний час досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції, триває», – йдеться у повідомленні.

Додатково: відповідно до Кримінального кодексу України, жорстоке поводження із твариною карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня на Крошні у Житомирі з третього поверху викинули собаку: тварина загинула.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цуценя балкон. підозра прокуратура  
Матеріали по темі