Політика

​Арсеній Пушкаренко привітав житомирських лікарів та медперсонал з Днем медичного працівника

20 June 2021, 11:04

Народні депутати від фракції «Слуга Народу» разом з керівництвом області й міста привітали житомирських лікарів та медперсонал з Днем медичного працівника.

Грамотами Верховної Ради України нагородив колективи медичних закладів та лікарів народний депутат Арсеній Пушкаренко. Подяки вручили депутати обласної ради від фракції «Слуга Народу» Людмила Кицак та Валентина Донець.

Під час заходу дякували медикам за їхню працю та відданість, а також народним депутатам, адже завдяки їхнім зусиллям міська лікарня №2 отримала статус опорної.

«Я хочу сказати, що житомирська медицина за останні декілька років зробила значний крок вперед, і тут народні депутати, яким хочу подякувати за їхню роботу. Адже, якби не було народних депутатів: і Арсенія Пушкаренка, і Сергія Кузьміних, і Ігоря Герасименка, то у нас були б великі шанси, що наша лікарня не отримала б опорність. Це, фактично, відзнака тих людей, які там працюють», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Найкращим подарунком для медиків стала новина від президента України Володимира Зеленського про значне підвищення мінімального розміру зарплат з наступного року.

«Це дуже складне і, на жаль, тяжке питання - зарплата медиків зараз, вона дуже на низькому рівні й питання те, що ми почули про подаруночок від президента, я сподіваюсь, що це почула і Національна служба здоров’я України й включить саме цю мінімальну заробітну плату при формуванні тарифів на 2022 рік», - зазначає заступник директора з економічних питань лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка Світлана Маренич.

Лікарі також зазначають, що таке державне визнання ще більше мотивує працівників медзакладів, які опинились на передовій у боротьбі з коронавірусом.

«Повірте мені, морально дуже приємно. Це стимулює до нових звершень, це стимулює ще більше віддаватися роботі, хоча ми віддаємося роботі, віддаємося, як ніхто, і це показали останні виклики», - ділиться лікар ультразвукової діагностики лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка Лариса Павлусенко.

Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко зазначає: влада докладає усіх зусиль, щоб оплата й умови праці медичних працівників були достойними.

«На жаль, така українська традиція, що у нас на ту чи іншу галузь звертають увагу тільки тоді, коли відбуваються якісь катаклізми. Я говорю про армію і події у 2014 році, про лісове господарство й пожежі, які трапилися минулого року. Світова пандемія коронавірусу кожному українцю дала переосмислити роль лікаря, роль медичного працівника для кожного. І головне, що влада для себе також подивилася критично в умовах світової пандемії на медичну галузь та медичну реформу», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Також Арсеній Пушкаренко пообіцяв, що Верховна Рада обов’язково врахує підвищення заробітної плати у бюджеті на 2022 рік і лікарі будуть отримувати вигідну винагороду, що підвищить престиж професії лікаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко День медика  
Матеріали по темі