Місто

У Житомирі стартував чемпіонат України з плавання на відкритій воді

26 June 2021, 15:58

26 червня у житомирському гідропарку найсильніші плавці нашої країни змагаються за першість у чемпіонаті України з плавання на відкритій воді. Запливи стартували об 11:00. Єдиний критерій відбору переможця - результати, який показав спортсмен на дистанції.

«Сьогодні мають відбутися запливи на дистанції 10 км серед чоловіків і жінок і дистанція 7,5 км серед юнаків. Заплив буде проходити протягом 2,5 годин. Приїхали до Житомира і беруть участь в чемпіонаті 11 областей і місто Київ», - каже головний суддя чемпіонату України з плавання на відкритій воді (Житомир) Микола Крук.


«10 км - це 8 кіл, які прокладені по річці, 7,5 км - це 6 км. На кожному куті кола стоять судді, які фіксують швидкість плавців. Кожен плавець у своєму гідрокостюмі має спеціальний гель, який він може з'їсти під час долання дистанції або ж має запасний у човні. Годувати вудочками, як це практикують на деяких чемпіонатах, ми не будемо. Кожен має свій персональний, це пов'язано з «повідом» і санітарними нормами», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

28 червня о 10:00 в рамках чемпіонату пройдуть змагання у категорії «MASTERS», а о 12:00 запланована церемонія нагородження переможців всіх категорій.

Як повідомляв Житомир.info, чемпіонат України з плавання на відкритій воді вперше проходить у Житомирі. На чемпіонат очікували більше ніж триста професійних плавців з різних куточків України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крук Ковальчук гідропарк дистанція плавці  
Матеріали по темі