Фоторепортаж

Квітучий Житомир та околиці. Фоторепортаж

8 July 2021, 17:03

Літо у розпалі і радує містян не лише сонячною погодою, але й різнобарвними квітниками по всьому місту та на його околицях. Троянди, петунії, бегонії, мальви, рожева акація, чорнобривці, дзвіночки – ось далеко не повна «колекція» квітів, які прикрашають нині вулиці Житомира.

Під багатьма будинками і магазинами буяють яскраві квіти. Містяни у соцмережах підмічають, що з’явилися нові клумби і трішки змінився «асортимент» рослин на них.

«У нас залишилися всі ті самі квітники, але додалися квіткові арки з пеларгонією біля кінотеатру “Україна”. Ми використовуємо ті самі квіти, але змінюємо асортимент на різних квітниках, можливо, більше використовуємо колеусу, альтернатеру. Цього року пишно зацвіли троянди біля білої арки у сквері за «Україною». Деякі підприємці зараз вкладають більше коштів в озеленення території навколо своїх магазинів та фірм, створюють квітники з ялівцем, самшитом, трояндами. Навіть зустрічала флешмоб у соцмережах, в якому приватні підприємці намагаються зробити територію біля свого офісу більш естетично гарною», – розповідає еколог КП «Зеленбуд» Житомирської міськради Олена Бондарчук.

А на околицях міста досі квітнуть ромашки, волошки, маки, доцвітає конюшина. Якщо в ритмі робочих буднів не встигаєте помилуватися красою природи – не біда, барвисте різнобарв’я квітів зібрала для вас наша фотокореспондентка.

Квітучими полями біля села Сонячне на околиці Житомира можна помилуватися тут

Літня «прогулянка» селом Зарічани, що в передмісті Житомира, – у фоторепортажі від 10 липня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти "Зеленбуд"  
Матеріали по темі