Фоторепортаж

Який вигляд мають три житомирські фонтани-чаші у розпалі літа. Фоторепортаж

30 July 2021, 17:18

Спекотна погода приваблює до фонтанів не лише дітлахів, а й дорослих. Навіть тварини з задоволенням “льопаються” у воді: мочать лапи, купаються та п'ють воду.

Найбільш популярні серед містян такі забавки у трьох фонтанах-чашах: каскадний фонтан у парку, фонтан біля школи № 17 та фонтан "Космонавт" на Польовій.

Станом на 30 липня всі ці три фонтани працюють. Обслуговує фонтани КП "Водоканал".

Каскадний фонтан у парку збудований у 1980 році. Біля нього багато охочих охолодитися, які не зважають на те, що у середніх чашах фонтану досить багато мулу, деякі частини гранітного облицювання пошкоджені.

Фонтан біля 17-ї школи запустили у жовтні 2019 року, але після зими чаша фонтану потріскалася і у 2020 році його реставрували. Зручне розташування та блакитна чиста вода вабила туди дуже багато охочих скупатися влітку 2020, проте 30 липня 2021 року тут майже ніхто не мочить ні руки, ні ноги. На дні блакитної чаші – товстий шар мулу.

Фото зроблене влітку 2020 року

Фонтан "Космонавт" побудували у 1984 році до 1100 річниці Житомира, а у 2020 році фонтан реконструювали, тож літом 2020 він приваблював велику кількість охочих скупатися. Пообіді 30 липня біля фонтану мало людей – лише кілька людей з дітьми відпочивають на лавках у затінку. Місцеві розповідають, що зараз тут дуже мало охочих скупатися, бо вода на дні чаші фонтану брудна та замулена, а ще тих, хто намагався покупатися, вийти з фонтану просила поліція.

Варто зазначити, що біля жодного з трьох фонтанів табличок про заборону купання не було.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році сезон фонтанів у Житомирі розпочався із запізненням, як і в 2020. Фонтани почали працювати у червні, хоча раніше їх запускали на початку травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан  
Матеріали по темі