Місто

У Житомирі на стадіоні «Спартак Арена» стартував футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя

22 August 2021, 15:05

Сьогодні, 22 серпня, на стадіоні «Спартак Арена» стартував третій відкритий футбольний турнір серед юнаків пам’яті загиблого учасника АТО Дмитра Рудя. Цього року у турнірі беруть участь вісім команд U-12. Серед них змагатимуться: донецький «Шахтар», одеський «Чорноморець», рівненський «Верес» та ін. Житомир на цих змаганнях представлятиме СДЮСШОР «Полісся».

«Спартак Арена сьогодні до Дня Незалежності зібрала третій всеукраїнський дитячий турнір з футболу пам’яті Дмитра Рудя. Це турнір непростий, він має на меті пам’ятати про тих героїв, про молодих хлопців, які грали на Спартак Арені в свій час, але віддали своє життя за незалежність України. Цей турнір один із найвидовищніших в Житомирі, він збирає найкращі команди з усієї України. Сьогодні наші 12-річні юнаки СДЮСШОР „Полісся“ грають з такими суперниками, як ФК «Шахтар» (Донецьк), ДЮФСШ «Металіст» (Харків), «Карпати» (Львів), «Чорноморець» (Одеса), «Прем’єр-Нива» (Вінниця), ДЮСШ «Верес» (Рівне) та Колос-Ковалівка (Київська обл.). Цього року так само ми мали дві підтверджені команди з Грузії та Чехії, але в останні хвилини вони відмовилися у зв’язку із ковідом та карантинними обмеженнями. На медалях в нас написано "міжнародний турнір", ми дійсно чекали гостей, готувалися до їх приїзду, але на жаль ковід нам поки що заважає», — розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Ігри триватимуть три дні з 22 по 24 серпня. Фінальна гра за 1 місце відбудеться 24 серпня о 18:30 на стадіоні «Спартак Арена», вхід вільний.

«Впродовж трьох днів тут будуть точитися такі дуже емоційні баталії, і 24 серпня відбудеться плей-офф, де ми визначимо переможця третього турніру пам'яті Дмитра Рудя. Хто забере цей кубок, і куди він поїде, ми дізнаємося на День незалежності. Цього року багато подарунків, кожен учасник команди отримає цукерки, медалі, вимпели, переможна команда отримає свій кубок турніру, а ще багато позитивних емоцій», — каже Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, 22 серпня 2019 року в Житомирі відбулось офіційне відкриття оновленого стадіону «Спартак Арена». Саме в цей день на футбольному полі зустрілися команди-фіналісти юнацького турніру пам’яті Дмитра Рудя: «Полісся» та «Бердичів».

У 2020 році 22 серпня на стадіоні «Спартак Арена» стартував футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя. А вже 24 серпня на День незалежності ФК «Карпати» зіграв з ФК «Шахтар» у фіналі, останні здобули перемоги та завоювали кубок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитро Рудь футбол турнір  
Матеріали по темі