Політика

​«Слуга Народу» ініціює розроблення туристичної стратегії Житомирщини

14 September 2021, 18:29

Житомирщина може стати магнітом для туристів з інших регіонів країни та навіть з-за кордону. Можливості та створення стратегії з розвитку туризму обговорили під час засідання політради Житомирської обласної партійної організації «Слуга народу». Зібрання провели на Коростишівському каньйоні.

Депутати зазначають, що наша область має великий потенціал та багато цікавих історичних місць, однак одна з головних проблем - погана інфраструктура.

«Камінне село - це великий магніт, куди приїжджають тисячі туристів, але інфраструктури немає, дороги немає, де проїхати, водички немає, людям і в туалет сходити немає. Нам потрібно вибудовувати стратегічні цілі. Можливо, не потрібно розпилюватися на все, а визначити об'єкти-магніти. І якщо нам треба до Олевська 20 км доріг робити до Камінного села, то нам треба робити 20 км», - говорить голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.


Народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Циба зазначає: туризм має бути різноплановий.

«Все рівно ти хочеш розважальний туризм, тобто якийсь фестиваль, хочеш щось смачне з’їсти, хочеш, щоб твоя дитина купила якусь цікаву іграшку і покаталась на каруселі, на гойдалці, якої немає у нас або побачила парк розваг. Це те, що також може бути розвинене на Житомирщині», - зауважує народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Циба.

Паралельно в області розвивають і екологічний туризм, який сьогодні є одним із найпопулярніших напрямків.

«За минулий рік побудовано нових 20 рекреаційних зон. Цього року вже побудовано 12 також нових і 12 ще в стадії закінчення. До кінця року ми ставимо амбітні плани встигнути. Всі решта старі рекреаційні зони, там були проведені поточні капітальні ремонти й приведені у відповідність. Усього таких зон в державних лісогосподарських підприємствах, які підпорядковуються обласному управлінню - 97», - розповідає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

Амбітні плани, які ставить перед собою область щодо збільшення туристів, потребують більшої кількості кадрів для цієї галузі. Це може забезпечити «Житомирська Політехніка».

«Державний університет «Житомирська Політехніка» здійснює підготовку фахівців за спеціальністю «Туризм», «Готельно-ресторанна справа». Це ті фахівці, які сьогодні потрібні на ринку праці, якщо ми говоримо про розвиток туризму на Житомирщині. Окрім цього разом із Житомирської обласною радою та міською радою «Житомирська Політехніка» здійснює підготовку туристичних гідів», - каже ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

За результатами засідання народні депутати звернуться до облради, аби розробили детальний план розвитку туризму на найближчі роки.

«Житомирщина багато історично, культурно, дуже багато своєю історією та краєвидами, але дуже багато проблем. Вони сьогодні вирішувалися на політраді, обговорювалися. Ми шукали свої шляхи вирішення, які могли б бути і за ініціативою Арсенія Пушкаренка ми звернулися до усієї політради, до голови і Житомирської обласної ради для того, щоб вони розробили комплексну стратегію розвитку туристичної Житомирщини, щоб були визначені пріоритет, що за чим, крок за кроком, як ми рухаємося далі», - каже народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.

Депутати сподіваються, щоб після поступового втілення нової стратегії, Житомирщина зможе зацікавити ще більше туристів, а це дасть змогу розвивати та збагачувати область.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: партія "Слуга народу" туризм туристична стратегія  
Матеріали по темі