Влада

НАЗК перевіряє декларації керівників двох парторганізацій Житомирської області та заступника мера

20 September 2021, 11:21

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку ще 96 декларацій публічних службовців, у тому числі 65 народних депутатів України та 14 депутатів місцевих рад.

Про це 17 вересня повідомила пресслужба НАЗК.

Зокрема, за посадою (Порядком черговості, який передбачає перелік високопосадовців, чиї декларації мають бути перевірені найперше) Нацагентство взяло в перевірку декларації народного депутата Павленка Юрія Олексійовича (фракція ОПЗЖ) та Лабунської Анжеліки Вікторівни (фракція «Батьківщина»). Зазначені нардепи очолюють організації відповідних партій в Житомирській області.

Крім того, за результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами розпочато перевірку декларації Корнійчука Володимира Олександровича, заступник голови Коростенської міської ради.

Нагадаємо, наприкінці липня НАЗК почало перевірку декларації нардепа Сергія Кузьміних, який був обраний від Чуднівського округ №67, наприкінці серпня – нардепа Дмитра Костюка, обраного від Новоград-Волинського округу №65. З початку 2021 року за результатами автоматичного аналізу НАЗК розпочало перевірку декларацій депутат Житомирської обласної ради Володимира Кропивницького, його дружини, депутатки Житомирської міської ради Людмили Кропивницької, депутата облради Віктора Развадовського та депутата Бердичівської міської ради Дениса Сенаторова.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2021 року НАЗК розпочало повну перевірку 89 декларацій, у переліку осіб, чиї декларації перевірять у порядку черговості, були двоє народних депутатів від Житомирської області – Богдан Кицак (обраний від Бердичівського округу №63 від партії «Слуга народу») та Михайло Забродський (колишній депутат Житомирської облради, обраний по списку партії «Європейська Солідарність»). В липні стали відомі результати перевірок декларацій цих двох нардепів: у Богдана Кицака виявили недостовірні дані про вартість квартири у Бердичеві та не вказані 140 тис. 030,75 грн на банківському рахунку, однак ознак кримінального правопорушення НАЗК не встановило; у Михайла Забродського виявили недостовірні відомості на загальну суму 1 млн 566 тис. 700,09 грн і направили матеріали перевірки до правоохоронних органів..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК перевірка декларація Лабунська нардеп Павленко Корнійчук Коростень   
Матеріали по темі