Політика

​На Житомирщині 18 жовтня планують висадити мільйон дерев в рамках ініціативи Президента

21 September 2021, 14:59

Народні депутати від фракції «Слуга Народу» Тетяна Грищенко та Арсеній Пушкаренко привітали житомирських лісівників з професійним святом, а також відвідали Малинський фаховий коледж.

З нагоди свята викладачам та студентам коледжу вручили грамоти та відзнаки Верховної ради. Головний подарунок для закладу - мікроавтобус.

«Сьогодні до Дня працівника лісу ми передали Малинському лісотехнічному коледжу цей прекрасний мікроавтобус для того, щоб їхня робота була ще досконалішою та кращою», - каже народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.


Мікроавтобус допоможе в організації навчального процесу.

«Це насамперед фахівці лісогосподарської галузі й це передбачає необхідність постійних практичних занять і на лісогосподарських підприємств, на деревообробних підприємствах, на установах, організаціях лісогосподарського комплексу, тобто тут необхідна постійна мобільність», - говорить ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

До Дня працівника лісу у Лугинському лісгоспі відзначили найкращих лісівників області.

За словами народного депутата Арсенія Пушкаренка, за рік у лісовій галузі відбулося чимало важливих змін, зокрема, збільшення заробітної плати працівникам лісгоспів та технічне переоснащення.

«Коли відбулися пожежі й у нас відбулося багато зустрічей з лісівниками, і я особисто провів на пожежах багато часу, було головне питання - зменште оподаткування на державні підприємства. Це було зроблено й оподаткування, фактично, було зменшено у два рази й лісгоспам сьогодні лишається багато коштів. Ви сьогодні бачите інших рівень перебування роботи людей і, звичайно, це європейський рівень. І якщо ми говоримо про заробітну плату, що було зроблено за рік, то з 7 тисяч в середньому по області ми виходимо на 15 тисяч у серпні в середньому в галузі», - розповідає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк додав: за 8 місяців лісівники навіть перевиконали усі свої планові показники. А також привітав колег зі святом.

«Хочу привітати усіх лісівників з професійним святом та побажати хороших врожаїв, добірного насіння, хорошої схожості і хорошої приживаності, хороших погодних умов, як на роботі, так і в державі й в особистому житті», - вітає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

Також народний депутат Арсеній Пушкаренко проанонсував, що в рамках ініціативи президента України 18 жовтня на Житомирщини планують висадити 1 млн дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікроавтобус Пушкаренко  
Матеріали по темі