Політика

​Рекордні видатки на медицину: підвищення зарплат медпрацівників і фінансування житомирських обласних лікарень

21 September 2021, 16:16

Сьогодні, 21 вересня, Уряд представив проєкт Держбюджету на 2022-й рік, у якому передбачені рекордні видатки на сферу охорони здоровя – близько 193 млрд грн!

«Така підтримка держави є дуже потрібною, особливо в період пандемії, – каже народний депутат Сергій Кузьміних. – Зокрема, це дозволить підвищити зарплати медпрацівникам, що не лише забезпечить гідний рівень оплати їхньої праці, а й підвищить якість надання медичних послуг, адже медики матимуть додатковий стимул для роботи».

Нагадаємо, у червні 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ, яким встановив орієнтир мінімального рівня зарплати медпрацівників: не менше 13,5 тис. грн для середнього медперсоналу і мінімум 20 тис. грн – для лікарів. Тоді відразу знайшлося чимало тих, хто скептично поставився до такої ініціативи Президента. Однак проєкт Держбюджету-2022 вкотре доводить, що протягом останніх років сфера охорони здоров'я є пріоритетною для держави. Так, порівняно з 2021 роком Програму медичних гарантій планується додатково профінансувати на 34 млрд грн, які будуть спрямовані на обіцяне збільшення зарплат.

Також Сергій Кузьміних, який входить до складу Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, розповів, що у проєкті Держбюджету значну увагу приділено стратегічно важливим напрямам медицини. Наприклад, збільшено фінансування трансплантології – з 500 млн грн до 800 млн грн.

«Ще одне рекордне фінансування стосується саме Житомирщини: у рамках Програми Президента «Велике будівництво» буде виділено 1,5 млрд грн (!) на реконструкцію двох обласних лікарень – дитячої та імені Гербачевського, – розповів парламентарій. – Відвідуючи з робочими візитами медзаклади, добре знаю про їхні потреби. Довелося провести чимало зустрічей, аби переконати, що реалізація проєкту в житомирських лікарнях обов’язково повинна бути профінансована на належному рівні – обласні медзаклади потрібно забезпечити всім необхідним!»

Орієнтовна сума інвестицій із Держбюджету для КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» становить 843 млн грн, для КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» – майже 688 млн грн. Планується, що за ці кошти вдасться реалізувати всі заходи з модернізації закладів, у тому числі термореновації, забезпечення безбар’єрного доступу, оснащення сучасною медтехнікою тощо.

Пресслужба народного депутата С.В.Кузьміних.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних лікар зарплата  
Матеріали по темі