Події

У Житомирі депутата судитимуть за забруднення земель: майно арештували, щоб мав чим відшкодувати 50,7 млн збитків

28 September 2021, 14:51

Житомирською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Житомирської районної ради за обвинуваченням у забрудненні земель речовинами та відходами, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки, а також у незаконній порубці дерев у захисних насадженнях, що заподіяло істотну шкоду (ч. 2 ст. 239, ч. 1 ст. 246 КК України).

Про це 24 вересня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

«Депутат районної ради – директор приватного підприємства, протягом лютого-березня 2019 року організував вивезення та складування сміття на самовільно зайнятій земельній ділянці поблизу полігону твердих побутових відходів, що в межах населеного пункту с. Оліївка Житомирського району. До того ж на ділянці землі комунальної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, не маючи відповідного дозволу, зняв родючий шар ґрунту на площі понад 0,2 га. У подальшому, протягом березня-червня 2019 року, директор підприємства продовжив свою незаконну діяльність вже на землях водного фонду, а саме, прибережних захисних смугах річки Крошенка та її притоки, що в межах міста Житомира. Зокрема, підозрюваним засмічено будівельними відходами береги водойм загальною площею майже 0,2 га», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, «господарнику» інкримінується незаконна вирубка 89 дерев породи сосна на території Оліївської сільської ради.

Унаслідок забруднення побутовими і будівельними відходами декількох ділянок землі комунальної власності та водного фонду, знищення рослинного покриву, що призвело до незворотних порушень ґрунту, незаконної вирубки дерев колишнім депутатом міськради завдано державним інтересам та довкіллю шкоди на загальну суму 50,7 млн грн.

«Також окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення із директора приватного підприємства завданої державним інтересам та територіальній громаді шкоди на зазначену суму. З метою забезпечення цивільного позову, за клопотанням окружної прокуратури, судом накладено арешт на майно підозрюваного», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, обвинувачуваним по цій справі є директора ПП «ВЖРЕП №4» Володимир Тичина – ексдепутат Житомирської міської ради (Опозиційний блок), який на виборах 2020 був обраний депутатом Житомирської районної ради від ОПЗЖ.

Перше судове засідання у Богунському районному суді міста Житомира мало відбутися 28 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, вироком від 2 вересня 2021 року Богунський районний суд оштрафував на 17 тис. грн житомирянина, який майже рік тому у сквері на вулиці Покровській обсипав борошном Володимира Тичину, який на той час був депутатом Житомирської міської ради від «Опозиційного блоку» і кандидатом в депутати від ОПЗЖ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Тичина забруднення земель довкілля сміття вирубка дерев 
Матеріали по темі