Політика

За сприяння команди «Слуга Народу» Житомирщина отримала 12 нових шкільних автобусів

5 October 2021, 14:39

Дванадцять шкільних автобусів отримали ОТГ Житомирщини. Їх придбали в рамках державної програми на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Ключі від новенького транспорту вручили представникам громад.

Це - частина програми «Велике будівництво», яку ініціював президент України Володимир Зеленський і реалізує його команда «Слуга Народу».

«Найбільший капітал кожного з нас, найбільший капітал кожної людини - це наші знання. Тому в рамках “Великого будівництва» президента Володимира Зеленського ми розбудовуємо інфраструктуру, зокрема, освітню інфраструктуру - нові школи та садочки. Ми розбудовуємо дорожню інфраструктуру, по якій їздять шкільні автобуси та їздить швидка допомога. Ми сьогодні забезпечуємо новими шкільними автобусами, новими швидкими для того, щоб наші громадяни як маленькі, так і дорослі їздили в безпеці, їздили у комфорті», - каже народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


На Житомирщині все ж залишаються школи, які незабезпечені шкільними автобусами, однак кожного року кількість таких закладів зменшується.

«За останні три роки це величезна кількість автобусів, але, на жаль, сьогодні народний депутат Арсеній Пушкаренко сказав, що ми могли задовольнити лише третину від тієї потреби, яка була. Однак ми будемо працювати для того, щоб задоволити наполовину потреби у шкільному автобусі у наших громадах», - говорить голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

До кінця року у планах передати ще три одиниці транспорту для шкіл.

Головна мета програми «Велике будівництво» - створити нову сучасну освітню, медичну та дорожню інфраструктуру у кожній громаді.

«Ви бачите ці гарні автобуси. Якщо їх пустити на дороги, які у нас є у наші селища, то на превеликий жаль, я думаю пів року від цього автобусу нічого не залишиться. По-перше, це дороги і дороги повинні бути до шкіл, які ми визначити та друге питання - це наші амбулаторії й швидкі допомоги, які зараз держава купує разом з територіальними громадами. Це великий спектр робіт, які команда президента реалізує на нашій Житомирщині», - розповідає голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Команда президента «Слуга народу» працює над тим, щоб забезпечити комфортні умови для усіх жителів об'єднаних територіальних громад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко автобус шкільний автобус  
Матеріали по темі