Місто

На водоканалі у Житомирі знову вийшов з ладу насос на ГКНС, неочищені стоки потрапили в Тетерів

7 October 2021, 10:12

У Житомирі 6 жовтня на головній каналізаційній насосній станції водоканалу знову стався збій. Внаслідок цього неочищені стоки потрапили у річку Тетерів.

Про це вранці 7 жовтня у Facebook повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«6 жовтня на ГКНС відбувся збій у роботі насосу №3 (унаслідок виходу з ладу підшипників). Ремонтна бригада демонтувала насос і доставила його в ремонтний цех. О 6 ранку вийшла з ладу ТВУ електродвигуна №1, який забезпечував перекачування стоків на очисні споруди каналізації. Наразі працівники водоканалу проводять роботи з відновлення автоматики насосного агрегату №1 та заміни підшипників насосу №3», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Державну екологічну інспекцію Поліського округу повідомлено про аварійний скид. Лабораторія з вимірювання стічних, поверхневих та зворотніх вод спільно з лабораторією екологічної інспекції мають провести відбір води у річці Тетерів.

Скріншот Facebook-допису КП «Житомирводоканал»

У пресслужбі Державної екологічної інспекції Польського округу в коментарі Житомир.info підтвердили, що від водоканалу дійсно надходила відповідна інформація, тож на місце терміново виїхав керівник інспекції.

Нагадаємо, 23 вересня 2021 року водоканал повідомив, що біля дамби в Житомирі зафіксували мор риби і запевнили, що усі каналізаційно-насосні станції підприємства працюють в штатному режимі. Також комунальники зазначили, що про ситуацію повідомили екоінспекцію.

Попри запевняння водоканалу, 24 вересня екологам стало відомо про зупинення перекачування нечистот з двох КНС КП «Житомирводоканалу». На місці події працювали державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, які зафіксували загибель водних живих ресурсів в районі греблі паперової фабрики на річці Тетерів, здійснили підрахунок загиблої риби – нарахували понад 1000 особин. При подальшому обстеженні берегів річки Тетерів проти течії було виявлено, що в річку Путятинка, ймовірно, потрапити неочищені стічні води, оскільки в повітрі стояв фекальний запах та візуально річка була забруднена.

29 вересня Державна екологічна інспекція Поліського округу отримала результати лабораторних досліджень проб води з річки Тетерів в місці загибелі риби, які були відібрані 24 вересня. Аналізи показали, що у річку потрапили неочищені стічні води.

30 вересня Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляла, що в Житомирі в річку знову потрапили неочищені стоки. Того разу КП «Житомирводоканал» злив нечистоти у Крошенку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал насосна станція ГКНС сток скид еколог екорлогія ДЕІ екологічна інспекція  
Матеріали по темі